Plnená krkovička v marináde: Len narezať, zaliať marinádou a naplniť- geniálny obed bez roboty, zasýti aj celú armádu!

Recept z TV paprika. Robíme ho, aj keď čakáme veľa hostí na obed. je to jednoduché a vynikajúce jedlo. Krkovičku možno nahradiť bravčovým karé.

Potrebujeme:

bez kosti bravčová krkovička

plátky mäso údené

plátkový syr údený

Marináda:

olej olivový

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

horčica

grilovacie korenie

Cesnak (aj 3-4 strúčiky)

Soľ, korenie, oregano, rasca petržlenová vňať…

Postup:

Krkovičku si nakrájame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do spodku – len urobíme hlboký rez. Nasolíme.

Pripravíme si marinádu ,všetko zmiešame okrem soli. Dobre rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi plátky.A necháme cez noc v chladničke. Pred pečením vložíme do zárezov plátok syra a plátok údeného mäsa. Podlejeme vodou a zakryjeme . Pečieme pomaly na 180 st asi 2 hodinky. Na konci dopečieme dochrumkava – odokryté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)