plny-hrniec_transparent_negativ.png

V lete vyprážaný syr nerobím, toto je stokrát lepšie: Plnená cuketa so šunkou a syrom – toto milujú aj tí, čo cuketu inak nemusia!

Vynikajúci tip, ako dostať cuketu aj do tých členov rodiny, ktorí ju inak vôbec nemusia. Toto chutí naozaj každému.

Vynikajúci tip, ako dostať cuketu aj do tých členov rodiny, ktorí ju inak vôbec nemusia. Toto chutí naozaj každému.

Potrebujeme:

1 mladá cuketa

50 g plátkového syra

50 g krájanej šunky (voliteľné, ja zvyknem plniť len syrom)

na trojobal:

vajcia

mlieko

hladká múka

strúhanka

červená paprika, korenie, soľ a sušený cesnak mlieko

olej na vyprážanie

Potrebujeme:

Neošúpanú cuketu nakrájame škrabkou po dĺžke na plátky. Šunku a syr nakrájame na rovnakú šírku cukety. Preložíme na dvakrát.

Múku zmiešame s paprikou. Vajcia rozšľaháme so soľou, korením, cesnakom a mliekom. Preloženú cuketu obalíme v múke, vajciach, strúhanke, opäť vo vajciach a strúhanke.

Smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán.

Cuketa sa dá takto robiť aj na plechu, len ju nezabudnite pokvapkať olejom a počas pečenia obracať. Keď vyprážam v rúre, nepoužívam žĺtky, obaľujem takto – pripravíme si 3 samostatné misky. Do jednej nasypeme múku zmiešanú so soľou, cesnakom a koreninami, do druhej strúhanku a do tretej bielka rozmiešané s vodou.

Plech na pečenie vystelieme papierom a vymastíme trochou oleja. Cuketu obalíme najskôr v múke, potom v bielkovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Dáme na plech na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme dozlatista. Počas pečenia obrátime.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes