Plnená čínska kapusta s restovanou zeleninou

Šťavnatá kapusta, lahodná náplň a jednoduchá príprava. Ak obľubujete starú dobrú klasiku, vyskúšajte aj prípravu na tento spôsob. Veríme, že vám zachutí!

Určite aj vy poznáte klasický recept – plnenú kapustu. Rozhodla som sa vyskúšať malú obmenu a namiesto klasickej hlávkovej kapusty som použila čínsku kapustu. S týmto druhom kapusty bola príprava nielen omnoho jednoduchšia, ale vďaka jemnej štruktúre listov bol aj výsledok veľmi chutný. Odteraz budem plnenú kapustu pripravovať už len takto! :-)

Potrebujeme:

1 väčšiu hlávku čínskej kapusty

300-400 g mletého morčacieho mäsa (príp. iné mäso)

80 g varenej ryže

Čerstvé bylinky nasekané nadrobno (petržlenová vňať, kôpor, zelená cibuľka)

2 lyžice mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľu

Soľ a čierne korenie

Na restovanú zeleninu:

1 cibuľu

1 mrkvu

1 červenú papriku

2 paradajky (môžeme ich olúpať alebo

1-2 strúčiky cesnaku

1 lyžicu petržlenovej vňate

Soľ, čierne mleté korenie, sladkú papriku

Rastlinný olej

Postup:

Morčacie mäso zmiešame s cibuľou nakrájanou nadrobno. Pridáme varenú ryžu, nasekané bylinky a dochutíme soľou a korením.

Všetko dôkladne premiešame a pridáme mlieko.

Pripravíme si zeleninu na náplň. Cibuľu, papriku a paradajku nakrájame nadrobno, mrkvu postrúhame.

Na troche rastlinného oleja opražíme cibuľku, pridáme mrkvu, papriku, paradajku a pretlačený cesnak. Nakoniec pridáme aj bylinky, ochutíme soľou a korením a všetko spolu orestujeme na panvici.

Čínsku kapustu rozdelíme na jednotlivé listy, ktoré budeme plniť.

Listy vložíme do hrnca, zalejeme vriacou a počkáme 5 minút. Potom vodu scedíme a listy vyberieme a necháme chvíľu vyschnúť.

Na každý list navrstvíme menšie množstvo náplne a zrolujeme. Ak je kapustný list naspodu stále príliš tvrdý, môžeme ho trochu rozklepať klasickým kladivkom na mäso.

Plnené listy preložíme do misy, na vrch navrstvíme restovanú zeleninu, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme 30-40 do mäkka.

Jedlo je pripravené. Môžeme preliať obľúbeným dressingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: rutxt