Zabudnite na plnenú PAPRIKU, toto je bomba: Naplňte obyčajnú CIBUĽU mletým mäsom a o tej pochúťke sa vám bude aj snívať!

Vynikajúci nápad na obed pre celú rodinu.

Skúšali ste už niekedy plnenú cibuľu?

 

 

Recept sme našli na stránke Hammabop Oshxona.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 stredné cibule (na plnenie)

300 gr mletého mäsa

2 cibule (do náplne)

80 gr surovej ryže

30 ml rastlinného oleja (do náplne)

70 ml rastlinného oleja (na restovanie zeleniny)

1 mrkva

4 zemiaky

1 paprika

1 paradajka

1 ks cibule

500 ml(+:-) studenej vody

Postup:

Najskôr si pripravíme cibuľu (4 kusy na plnenie).

 

 

Ošúpeme ju a narežeme smerom do stredu tak, aby sme ju celkom neprerezali.

Následne dáme všetky kusy cibule do vody s trochou soli.

Varíme 10 minút.

 

 

Potom vyberieme z vody a necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme plnku.

V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, surovú ryžu, olej a koreniny.

 

 

Z vychladnutej cibule oddeľujeme jednotlivé šupky a plníme ich náplňou.

Vždy dobre zatočíme, aby náplň ostala vo vnútri cibuľovej šupky.

Teraz si pripravíme zvyšnú zeleninu:

 

 

Zemiaky, mrkvu, paradajku a papriku.

Na oleji orestujeme nakrájané zemiaky a mrkvu.

Po chvíli pridáme aj papriku a paradajku, pridáme aj 1 nakrájanú cibuľu.

 

 

Ochutíme soľou a korením.

Pridáme aj naplnenú cibuľu a zalejeme vodou.

Po zovretí varíme pod pokrievkou cca 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay