plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na plnenú PAPRIKU, toto je bomba: Naplňte obyčajnú CIBUĽU mletým mäsom a o tej pochúťke sa vám bude aj snívať!

Vynikajúci nápad na obed pre celú rodinu.

Skúšali ste už niekedy plnenú cibuľu?

 

 

Recept sme našli na stránke Hammabop Oshxona.

Potrebujeme:

4 stredné cibule (na plnenie)

300 gr mletého mäsa

2 cibule (do náplne)

80 gr surovej ryže

30 ml rastlinného oleja (do náplne)

70 ml rastlinného oleja (na restovanie zeleniny)

1 mrkva

4 zemiaky

1 paprika

1 paradajka

1 ks cibule

500 ml(+:-) studenej vody

Postup:

Najskôr si pripravíme cibuľu (4 kusy na plnenie).

 

 

Ošúpeme ju a narežeme smerom do stredu tak, aby sme ju celkom neprerezali.

Následne dáme všetky kusy cibule do vody s trochou soli.

Varíme 10 minút.

 

 

Potom vyberieme z vody a necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme plnku.

V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, surovú ryžu, olej a koreniny.

 

 

Z vychladnutej cibule oddeľujeme jednotlivé šupky a plníme ich náplňou.

Vždy dobre zatočíme, aby náplň ostala vo vnútri cibuľovej šupky.

Teraz si pripravíme zvyšnú zeleninu:

 

 

Zemiaky, mrkvu, paradajku a papriku.

Na oleji orestujeme nakrájané zemiaky a mrkvu.

Po chvíli pridáme aj papriku a paradajku, pridáme aj 1 nakrájanú cibuľu.

 

 

Ochutíme soľou a korením.

Pridáme aj naplnenú cibuľu a zalejeme vodou.

Po zovretí varíme pod pokrievkou cca 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes