plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marinovaná bravčová slaninka: Extrémne chutný a originálny recept, ktorý každého ohúri!

Fajnová marinovaná slaninka podľa receptu z youtube, ktorá luxusne vyzerá a ešte lepšie chutí. Všetci budú ohúrení.

Potrebujeme:

2 kg bravčovej slaniny vcelku

petržlenovú vňať

kôpor

2 hlavy cesnaku

2 ČL soli

Na paradajkovú omáčku:

4 paradajky

2 papriky

2 – 3 strúčiky cesnaku

rastlinný olej

soľ a cukor podľa chuti

trochu octu

voliteľné: feferónka

Postup:

Ako prvé si prepláchneme vňať a necháme ju vysušiť – nesmie byť mokrá.

Potom si zoberieme cesnak a ošúpeme ho.

Zo slaniny odrežeme kožu, všetku vňať si nasekáme a zmiešame s prelisovaným cesnakom a soľou.

Potom vrch slaniny narežeme a rezy mierne roztiahneme, aby sa dali plniť. To isté urobíme aj z druhej strany. 

Osolíme, okoreníme a do každého rezu dáme pripravenú plnku z vňate a cesnaku.

Druhú stranu budeme plniť paradajkovou omáčkou, ktorú si pripravíme nasledovne. Paradajky si umyjeme a pomelieme mlynčekom na mäso.

Zmes podusíme na panvici s trochou oleja asi 20 minút.

Potom pridáme soľ, cukor, cesnak, feferónku a opäť podusíme asi 20 minút. Nakoniec dochutíme octom.

Mala by vzniknúť hustejšia omáčka, ktorou naplníme druhú stranu slaniny. 

Teraz slaninu zabalíme do papiera na pečenie, potom ešte do vrstvy alobalu a vložíme do uzatvárateľného vrecka.

Odložíme do chladničky aspoň na 1 deň, aby bola dobre marinovaná a potom na 1 deň do mrazničky, aby zamrzla.

Predtým, ako ju odložíte do mrazničky, si ju môžete prekrojiť aj na dve alebo tri časti. Podľa potreby vyberiete a servírujete.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes