Plnená bôčiková roláda, ktorá nemá páru – je výborná teplá aj studená: Ženy, toto je najlepší dezert pre každého chlapa!

Od šikovnej kuchárky – pani Zdenky – som sa naučila túto parádnu roládu. Môj ju doslova miluje, hovorí, že to je najlepší dezert, aký si chlap môže želať. Odporúčam aj na studené misy, je výborná a v priereze aj krásne vyzerá.

Potrebujeme:

Bôčikový plát (urobíme si ho z bravčového bôčika v celku – narežeme, naklepeme na tenko)

Soľ

Plnotučná horčica

Anglická slanina

500 g mletého ​​mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 ks kyslých uhoriek

4 vajcia uvarené natvrdo + 1 surové vajce do mäsa

Korenie do mletého mäsa

Párok – 1 -2 kusy

Syr

Ďalšie prísady podľa chuti

Postup:

Bravčový bôčik naklepeme alebo kúpime už hotový naklepaný. Jemne osolíme, pofŕkame plnotučnou horčicou a rozotrieme, naukladáme anglickú slaninu. Pripravíme si mleté ​​mäso: ktoré sme osolili, okorenil, vmiešame doň aj pretlačený cesnak, majorán, 1 surové vajce, mletú rascu.

Premiešame a dáme na plát masa.Ozdobíme rozkrojenou uhorkou, syrom, rozkrojeným a uvareným vajcom, zase uhorka, rozpolený párok a alebo kto čo má rád.Zamotáme a na každý koniec dáme slaninu alebo salámu aby nevytiekla náplň previažeme niťou. Dáme na plech a trochu podlejeme z každej strany trochou vody, podlievame aj počas pečenia, aby mäso nebolo suché.

Pečieme asi 2 hodiny na 200 ° C. Ak by roláda začala z vrchu veľa červenať zakryjeme alobalom. Po upečení necháme vychladnúť a zložíme niť, nakrájame na plátky, plátkov je asi 20 kusov 1 cm širokých.

zdroj: mimibazar