Od šikovnej kuchárky – pani Zdenky – som sa naučila túto parádnu roládu. Môj ju doslova miluje, hovorí, že to je najlepší dezert, aký si chlap môže želať. Odporúčam aj na studené misy, je výborná a v priereze aj krásne vyzerá.
Potrebujeme:
Bôčikový plát (urobíme si ho z bravčového bôčika v celku – narežeme, naklepeme na tenko)
Soľ
Plnotučná horčica
Anglická slanina
500 g mletého mäsa
5 ks kyslých uhoriek
4 vajcia uvarené natvrdo + 1 surové vajce do mäsa
Korenie do mletého mäsa
Párok – 1 -2 kusy
Syr
Ďalšie prísady podľa chuti
Postup:
Bravčový bôčik naklepeme alebo kúpime už hotový naklepaný. Jemne osolíme, pofŕkame plnotučnou horčicou a rozotrieme, naukladáme anglickú slaninu. Pripravíme si mleté mäso: ktoré sme osolili, okorenil, vmiešame doň aj pretlačený cesnak, majorán, 1 surové vajce, mletú rascu.
Premiešame a dáme na plát masa.Ozdobíme rozkrojenou uhorkou, syrom, rozkrojeným a uvareným vajcom, zase uhorka, rozpolený párok a alebo kto čo má rád.Zamotáme a na každý koniec dáme slaninu alebo salámu aby nevytiekla náplň previažeme niťou. Dáme na plech a trochu podlejeme z každej strany trochou vody, podlievame aj počas pečenia, aby mäso nebolo suché.
Pečieme asi 2 hodiny na 200 ° C. Ak by roláda začala z vrchu veľa červenať zakryjeme alobalom. Po upečení necháme vychladnúť a zložíme niť, nakrájame na plátky, plátkov je asi 20 kusov 1 cm širokých.
zdroj: mimibazar