plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnená bageta

Z obyčajnej bagety môžete za pár minút vykúzliť elegantné predjedlo alebo chutnú a originálnu večeru. Hoci je možností na prípravu náplne do bagety neúrekom, my vám prinášame osvedčený tip od čitateľky Janky. Jednotlivé ingrediencie môžete samozrejme obmieňať podľa vlastnej chuti a fantázie.

Potrebujeme:

Bagetu (cca 30 centimetrov dlhú)

230 g pomazánkového masla

115 g kozieho syra

1 strúčik cesnaku

½ najemno nasekanej červenej papriky

½ šálky najemno nasekaných sušených rajčín

Hrsť najemno nasekaných olív

2 lyžice mletej petržlenovej vňate

Soľ a čierne korenie

Postup:

Konce bagety odrežeme a vnútro vydlabeme pomocou dlhého noža . Obvod bagety by mal byť hrubý cca 1 centimeter.

Pomazánkové maslo, kozí syr a pretlačený cesnak spolu rozmixujeme do hladka a primiešame zvyšné ingrediencie.

Bagetu naplníme plnkou, zabalíme do alobalu a dáme na 2 hodiny do chladničky.

Tesne pred podávaním nakrájame bagetu na kolieska a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bakingobsession

Najlepšie recepty na dnes