Výnimočné Kinder Bueno rezy bez pečenia: Poctivá domáca maškrta, chuť lepšia ako originál!

Výborný dezert bez pečenia, ulahodí malým aj veľkým maškrtníkom.

Potrebujeme:

400 g maslových sušienok

300 g nutelly

550 ml šľahačkovej smotany

250 g macarpone

3 PL kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 PL masla

2 hrnčeky sušeného mlieka

100 g lieskových orieškov

1/3 pohára mlieka

2 ČL vanilkového cukru

1 PL práškového cukru

100 g mliečnej čokolády

100 g tmavej čokolády

250 ml šľahačkovej smotany

50 g lieskových orieškov

kakao na posýpku

Postup:

Všetky lieskovce si vysypeme na plech a rozdelíme na polovicu. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 8-10 minút, potom ich nechajte úplne vychladnúť.

Pripravte si cesto. V hrnci zohrejeme 250 ml šľahačky s 3 PL kryštálového cukru, maslom, sušeným mliekom. Vznikne vám niečo ako puding, neľakajte sa toho a len stále miešajte – zmes by sa mala ohrievať asi 10 minút. Potom zmes nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Budete tuhšia, ale to je správne.

Pekáč alebo formu s rozmermi cca 25×30 cm vyložíme papierom na pečenie a na dno dajte vrstvu sušienok, ktoré jemne pokropte mliekom. Na ne natrite nutellu, ktorú ste si predtým samostatne roztopili v mikrovlnke alebo v hrnci. Na nutellu dajte opäť vrstvu sušienok a opäť ich pokropte mliekom.

Pomelieme 100g lieskovcov. Do inej misky si dáme mascarpone a prešľaháme ho na strednej rýchlosti, k nemu po častiach pridávame mliečnu zmes a zakaždým prešľaháme. Nakoniec pridáme aj pomleté lieskovce. Zvyšnú smotanu – teda 300ml vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme do zmesi krému a ešte raz prešľaháme na strednej rýchlosti. Krém nanesieme na sušienky a zarovnáme. Na ne položíme ďalšiu vrstvu sušienok, tie už ale nenamáčajte.

https://youtu.be/jQEJu3FoTBE