Fantastické zemiakové placky s kuracím mäskom: Úplne jednoduchý, rýchly recept a pritom taká dobrota!

Môj odskúšaný a nesmierne chutný recept na vylepšené zemiakové placky si zamilujete aj vy.

Zlepšovák tkvie v tom, že k zemiakom sa pridáva aj mäso a syr, vďaka tomu je výsledok ešte oveľa chutnejší.

Vyskúšajte tieto placky zo zemiakov a kuracieho mäska podľa receptu z youtube a neoľutujete.

Vynikajúce rýchle jedlo na obed, či na večeru, ktoré si okamžite obľúbi celá rodina!

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

400 g zemiakov

1 cibuľu

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

1 vajce

30 g hladkej múky

50 ml rastlinného oleja

100 g tvrdého syra

Postup:

Zemiaky si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Vložíme do misy a pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia. 

Následne pridáme ešte najemno nakrájanú cibuľku, vajce, soľ, čierne mleté korenie a hladkú múku.

Všetko spolu dôkladne premiešame.  

Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a pomocou lyžice ukladáme kôpky pripravenej hmoty.

Vyformujeme na malé placky a opekáme z oboch strán dozlatista. 

Do stredu každej placky umiestnime kúsok tvrdého syra a prikryjeme druhou vrstvou pripravenej zemiakovo mäsovej hmoty. 

Vysmážame z oboch strán dozlatista a môžeme podávať so šalátom, obľúbenou omáčkou a pod.

Dobrú chuť!

 

BONUS

Vyskúšajte aj tento bonusový recept z kuracích pŕs a máte hneď dve nové jedlá na vašom rodinnom jedálničku.

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs

300 g šampiňónov

1/2 žltej papriky

3 vajcia

1 PL kyslej smotany

50 g jarnej cibuľky

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 PL hladkej múky

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame najemno, zmiešame s pokrájanými šampiňónmi a nakrájanou paprikou.

Pridáme vajcia, smotanu, soľ, čierne mleté korenie a dobre premiešame spolu s lyžicou múky. 

Z tejto hmoty tvarujeme pomocou lyžice malé placky, ktoré kladieme na rozhorúčený olej a vysmážame z oboch strán dozlatista. 

Prajeme dobrú chuť!