plny-hrniec_transparent_negativ.png

SEDLIACKE placky z varených zemiakov, na ktoré sa iný recept nechytá: Tento RECEPT varím už 50 rokov a zbožňuje ho celá rodina!

Tento recept vás v momente vráti späť do detstva.

Placky z varených zemiakov sa podávali ako príloha k polievke, omáčke, alebo omastené ako vynikajúca domáca pochúťka.

 

 

Keď nebol doma chlebík, tieto placky boli skvelou náhradou ah za pečivo.

Autorkou receptu je pani Janka.

Potrebujeme:

1000 g uvarené v šupke zemiaky

150 g múka hladká

150 g múka polohrubá

1 čl soľ

cesnak

korenie

Maslo alebo masť

Postup:

 

 

Zemiaky si uvaríme najlepšie deň vopred.

Uvaríme ich klasicky vo vriacej vode so štipkou soli a bobkovým listom.

 

 

Po uvarení zlejeme a necháme vychladnúť.

Na druhý deň pripravíme jednoduché zemiakové cesto.

 

 

Zemiaky si ošúpeme a najemno nastrúhame.

Osolíme, pridáme korenie.

Pridáme aj sušený alebo čerstvý pretlačený cesnak.

 

 

Oba druhy múky zmiešame.

Zemiaky zmiešame s múkou.

Vypracujeme jednotné cesto – vyformujeme do šúľku.

 

 

Šúľok nakrájame na kúsky, prípadne rozvaľkáme a vykrajujeme pohárom jednotlivé placky.

Placky pečieme na panvici.

 

 

Na panvicu vojde cca 5ks.

Podávam z pečenou hydinou, k polievke, omáčke, prípadne aj samé o sebe.

 

 

Keď ich potriete maslom, sú vynikajúce aj len tak.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes