plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduché placky z múky a Acidka, ktoré všetci milujeme: Výborná náhrada pečiva, na grilovačku ich robím namiesto chleba!

Vynikajúca náhrada pečiva z obchodu. Tieto placky si zamilujete, sú jednoduché a veľmi chutné - základ tvoria len dve prísady, múka a acidko.

Vynikajúca náhrada pečiva z obchodu.

 

 

Tieto placky si zamilujete, sú jednoduché a veľmi chutné – základ tvoria len dve prísady, múka a acidko.

Placky sa hodia ako príloha k polievke alebo ako základ skvelej večere.

Možno tieto placky poznáte aj pod názvom „Žobrácke langoše“.

 

 

Potrebujeme:

500 g polohrubá múka

400 ml kyslého mlieka (acidko, kefír)

 

 

1 KL jedlá sóda

1 štipka soľ

maslo na potretie

Postup:

 

 

Múku nasypeme do misky.

Premiešame so sódou a trochou soli.

 

 

Prilejeme zhruba 350 ml kyslého mlieka.

Spolu dobre spracujeme na cesto.

 

 

Ak je cesto moc tuhé pridáme ešte trochu kefíru.

Pripravíme bochník.

Cesto môžeme (ale nemusíme) dať odpočívať na cca 30 minút do chladu.

 

 

Potom ho rozdelíme na 8 až 10 častí.

Z každej na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme placku o hrúbke cca 0,5 cm.

 

 

Panvicu netreba ničím potierať.

Placky opekáme z oboch strán do ružova (na sucho).

 

 

Po upečení potrieme maslom.

Placky podávame ako prílohu k polievke.

 

 

Výborné sú ale aj ako náhrada bežného pečiva.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes