Vynikajúci recept namiesto klasického kysnutého pečiva. Stačí potrieť maslom a nič iné už nepotrebujete – dokonca nechýba ani mäso.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Objem šálky = 200 ml
6 šálok hladkej múky (720 g)
2,5 pohára vody (500 ml)
1 čajová lyžička soli (8 g)
1 lyžica olivového oleja (10 ml)
Na plnenie:
4 zemiaky (800 g)
3 poháre vody (600 ml)
1 čajová lyžička soli (4 g)
1 polievková lyžica rastlinného oleja (10 ml)
Ďalej:
1 lyžica masla (50 g)
Postup:
Ako prvé si pripravíme zemiaky.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame.
V hrnci zmiešame s olejom, pridáme soľ, zalejeme vodou a dáme variť.
Uvaríme domäkka.
Múku zmiešame so soľou, vodou a olejom.
Vypracujeme jednotné cesto.
Zakryjeme fóliou,
Necháme 10 minút odpočívať.
Pripravíme náplň.
Zemiaky roztlačíme.
Pridáme strúhaný syr a vymiešame jednotnú zmes.
Cesto rozdelíme na 8 častí – bochníkov.
Rovnako rozdelíme aj náplň.
Na pomúčenej doskke každý bochník rozvaľkáme na placku.
Do stredu dáme bochník náplne.
Zabalíme a opäť rozvaľkáme.
Opekáme na suchej panvici z oboch strán dozlatista.
Potrieme maslom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
https://youtu.be/Hb_dQcmJQm8