plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte doma múku, zemiaky a syr, už nemusíte kupovať CHLEBA: Bez droždia a kysnutia, najchutnejšia náhrada pečiva – každý zháňa RECEPT!

Vynikajúci recept namiesto klasického kysnutého pečiva. Stačí potrieť maslom a nič iné už nepotrebujete – dokonca nechýba ani mäso.

 

 

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Objem šálky = 200 ml

6 šálok hladkej múky (720 g)

2,5 pohára vody (500 ml)

1 čajová lyžička soli (8 g)

1 lyžica olivového oleja (10 ml)

Na plnenie:

4 zemiaky (800 g)

3 poháre vody (600 ml)

1 čajová lyžička soli (4 g)

1 polievková lyžica rastlinného oleja (10 ml)

Ďalej:

1 lyžica masla (50 g)

Postup:

Ako prvé si pripravíme zemiaky.

 

 

Zemiaky ošúpeme a nakrájame.

V hrnci zmiešame s olejom, pridáme soľ, zalejeme vodou a dáme variť.

Uvaríme domäkka.

Múku zmiešame so soľou, vodou a olejom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vypracujeme jednotné cesto.

 

 

Zakryjeme fóliou,

Necháme 10 minút odpočívať.

 

 

Pripravíme náplň.

Zemiaky roztlačíme.

Pridáme strúhaný syr a vymiešame jednotnú zmes.

 

 

Cesto rozdelíme na 8 častí – bochníkov.

Rovnako rozdelíme aj náplň.

 

 

Na pomúčenej doskke každý bochník rozvaľkáme na placku.

Do stredu dáme bochník náplne.

Zabalíme a opäť rozvaľkáme.

 

 

 

 

 

Opekáme na suchej panvici z oboch strán dozlatista.

 

 

 

 

Potrieme maslom a podávame.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

https://youtu.be/Hb_dQcmJQm8

 

Najlepšie recepty na dnes