plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pizza zo staršieho chlebíka

Jednoduchá a rýchla večera, na ktorej prípravu nemusíte vôbec miesiť cesto a čakať, kým vykysne. Stačí, ak namiesto chleba použijete chlebík – pokojne aj starší – ktorý určite nájdete vo svojej kuchyni. Výsledok stojí skutočne za to a môžete si ho doladiť podla vlastnej chuti.

Jednoduchá a rýchla večera, na ktorej prípravu nemusíte vôbec miesiť cesto a čakať, kým vykysne. Stačí, ak namiesto chleba použijete chlebík – pokojne aj starší – ktorý určite nájdete vo svojej kuchyni. Výsledok stojí skutočne za to a môžete si ho doladiť podla vlastnej chuti.

Potrebujeme:

Krajce staršieho chlebíka

100 g kyslej smotany alebo majonézy

1 vajce

1/3 šálky strúhaného syra

100 g polosuchej salámy

1 šálku mlieka

200 g mozzarely

Paradajkovú omáčku

Bazalku, oregano…

Olej

Postup:

Formu na pečenie vymastíme olejom a vyložíme krajcami chleba tak, aby na dne nebola medzera. Rozšľahané vajce zmiešame so smotanou, mliekom, strúhaným syrom, korením a soľou. Zmes nalejeme na chleba, pokvapkáme paradajkovou omáčkou a necháme 15 minút odstáť.

rucek-za-mrzlivi-krckava-pica-od-star-leb-02

Potom uložíme plátky salámy a nakoniec aj strúhanú alebo na plátky nakrájanú mozzarellu. Môžeme posypať bazalkou alebo iným korením a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov približne 15-20 min.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: razmisli-i-strasti

Najlepšie recepty na dnes