Oschnuté pečivo už nevyhadzujte: Zmiešajte ho s trochou mlieka, pridajte lyžicu kukuričného škrobu a máte super podklad na pizzu!

170

Tento skvelý tip je od IRMÃS MADAME! a keď uvidíte ako fantasticky sa dá využiť pečivo, ktoré už nie je čerstvé, tak ho nikdy viac nevyhodíte. Stačí trochu mlieka, lyžica kukuričného škrobu, obloha podľa chuti a máte takúto chutnú pizzu!

Potrebujeme:

staršie pečivo

200 ml mlieka

1 PL kukuričného škrobu

50 g strúhaného syra

paradajkový pretlak

plátky syra

tavený syr

soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

voliteľné: bazalka, cesnak a iné suroviny na obloženie pizze

Postup:

Mlieko si nalejte do hrnca, dajte na sporák a pridajte lyžicu kukuričného škrobu. Vymiešajte, aby vám neostali hrudky a chvíľu povarte. Pečivo si nakrájajte na menšie kúsky, vložte do misy a zalejte uvareným mliekom.

Foto: youtube

Použite ruky, aby ste pečivo s mliekom dobre vymiešali a následne pridajte vajce.

Foto: youtube

Primiešajte strúhaný syr a keď máte pripravené cesto, vymastite a pomúčte si plech, na ktorom budete pizzu piecť. Cesto rovnomerne navrstvite na plech a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C asi na 20 minút.

Foto: youtube

Cesto potrite paradajkovou omáčkou (pretlakom), osoľte a okoreňte podľa chuti, môžete pridať prelisovaný cesnak a bazalku. Naukladajte plátky syra, rovnomerne potrite taveným syrom a opäť pridajte vrstvu plátkového syra. Dajte zapiecť kým sa syr neroztopí. Pred finálnym dopečením môžete poukladať navrch kolieska paradajky a kapary alebo olivy. Ešte 5 minút v rúre a pizza zo starého pečiva je pripravená. Prajeme dobrú chuť!

Foto: youtube

Zdroj: youtube

Zdroj titulnej foto: youtube

Foto: yotuube
Témy:


Pridajte svoj komentár