Roztlačené PIZZA zemiaky: Zabudnite na vyprážané hranolky, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Vynikajúci recept na večeru zo zemiakov a pár ďalších prísad.

 

 

Za pár minút máte na stole túto pochúťku.

Podľa priloženého videa ho zvládne rýchlo a pohodlne pripraviť každý.

...

Potrebujeme:

Malé zemiaky (asi 65-75 g. Veľkosť malého vajíčka)

Cherry Paradajky

Paradajková omáčka

Mozzarella syr

Ďalej:

kukuričný škrob

Postup:

 

 

Paradajky nakrájame na plátky.

Zemiaky si dobre umyjeme, nešúpeme.

 

 

Zemiaky dáme do hrnca.

Zalejeme vodou a pridáme štipku soli.

Varíme, kým zemiaky nezmäknú (otestujeme vidličkou).

Zemiaky zalejeme a necháme dobre odkvapkať.

Pracovnú dosku posypeme kukuričným škrobom.

 

 

Zemiaky preložíme na dosku posypanú škrobom a roztlačíme.

Roztlačené zemiaky posypeme aj zvrchu kukuričným škrobom.

Panvicu s hrubším dnom potrieme olejom.

Necháme zahriať.

 

 

Roztlačené zemiaky preložíme na panvicu a necháme zapiecť dozlatista z jednej strany a obrátime.

Teraz zemiak potrieme paradajkovou omáčkou.

Uložíme plátky paradajok, posypeme strúhaným syrom.

 

 

Syr necháme rozpustiť.

Teraz sú zemiaky pripravené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návd: 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay