Výborná domáca pizza podľa taniera: Tento tajný trik ma naučili známi z Talianska!

Vyskúšajte tento originálny recept na pizzu podľa taniera. 

Pizza je naozaj výborná a rodina bude nadšená. 

Oblohu si môžete meniť podľa chuti alebo podľa toho, aké suroviny máte doma.

 

 

...

Tento recept podľa youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes je veľmi jednoduchý. 

Potrebujeme:

250 ml mlieka

10 g kryštálového cukru

8 g soli

5 g sušeného droždia

20 ml rastlinného oleja

80 g bieleho jogurtu

350 g hladkej múky

Na plnku:

50 g paradajkovej pasty

15 ml rastlinného oleja

tymian

1 vaječný bielok

150 g hrudkového tvarohu

80 g paradajok

20 g papriky

50 g mozzarelly

1 žĺtok

Postup:

Do misy si nalejeme mlieko, pridáme sušené droždie, soľ.

Vyšľaháme metličkou. 

 

 

Následne zapracujeme ešte cukor, olej, jogurt a nakoniec nasypeme múku. 

Rukou vypracujeme kompaktné cesto.

Necháme ho kysnúť 40 minút pod utierkou na teplom mieste. 

 

 

Nakysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku.

Pomúčime a vyvaľkáme do kruhu. 

Cesto preložíme na papier na pečenie, potom naň položíme tanier, kraje rovnomerne do kruhu narežeme.

Zahneme vždy jeden narezaný pásik cez druhý. 

Stred popicháme vidličkou a pripravíme si omáčku. 

Do misky si dáme paradajkový pretlak.

Pridáme tymian, olej, premiešame a natrieme na cesto. 

 

 

V ďalšej miske si zmiešame tvaroh s bielkom a rovnomerne navrstvíme na cesto. 

Následne na vrch poukladáme pokrájané paradajky, papriku a posypeme strúhanou mozzarellou.

Okraje potrieme vyšľahaným žĺtkom.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 25 minút. 

 

 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn