plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez rúry, bez vajec a bez mlieka: Fantastická BLESKOVÁ pizza z panvice – chutí nám viac, ako pečená!

Vynikajúci recept na super-rýchlu pizzu bez kysnutia.

Hoci cesto obsahuje droždie, pracujete s ním hneď a nemusíte teda vôbec čakať.

 

 

Tento recept je ideálny na rýchlu večer a nám doma dokonca chutí viac, ako pečná v rúre.

Recept sme našli na kanáli Cozinha Elementar.

 

 

Potrebujeme:

– 100 ml vody (izbovej teploty);

– 30 g masla (roztopeného);

– 1 čajová lyžička cukru;

– Pol čajovej lyžičky soli;

– 1 pohár a pol pšeničnej múky (pohár smotanového syra – 200 ml);

– Pol lyžičky sušených kvasníc

Obloha (podľa chuti):

– Paradajkový extrakt;

– Syr mozzarella;

– Saláma;

– Cibuľa;

– Oregano

Postup:

Začneme tým, že si rozpustíme maslo.

 

 

100 ml vody, 30 g masla, cukor a soľ dáme do misky.

Dôkladne zamiešame, aby sa všetky prísady rozpustili.

 

 

Do zmesi preosejeme 1/2 múky.

Pridáme droždie a druhú polovicu múky.

 

 

Zamiešame a vypracujeme.

Podľa potreby pridáme viac múky.

 

 

Miesime 2 minúty.

Vyberieme z misky a na pomastenej doske prepracujeme.

Rozvaľkáme na kruh s priemerom 20 cm.

 

 

Preložíme na panvicu a prstami rozprestrieme.

2-3 minúty opekáme z jednej strany pričom prikryjeme pomocou panvice.

 

 

Obrátime a opekáme rovnakú dobu aj z druhej strany.

Teraz popicháme vidličkou a dáme oblohu.

 

 

Môžete zvoliť klasickú paradajkovú omáčku ako základ, kolieska klobásy, zeleninu podľa chuti a syr.

Na vrch môžete ešte na ozvláštnenie pridať tenké kolieska cibule.

 

 

Opäť preložíme na plameň, prikryjeme a pečieme asi 3 ďalšie minúty, kým sa syr nerozpustí.

Odporúčame opäť piecť prikryté panvicou.

Hotovo.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes