Fantastický nápad na super-rýchlu večeru z obyčajnej panvice. Pripravte si perfektnú pizzu za minútku, rúru ani nemusíte zapínať. Pizza je výborná!
Potrebujeme:
Cesto:
100 g pšeničná múka
3/4 pohára voda
1 polievková lyžica olivový olej
1/2 čajovej lyžičky prášok do pečiva
1 čajová lyžička provensálske korenie
Štipka soli
Ďalej:
2-3 lyžice paradajkový pretlak
mozzarella
Šunka, huby, olivy…
Postup:
Zmiešajte všetky prísady na cesto a vymiešajte na jednotnú konzistenciu cesta. Hotové cesto pripomína konzistenciou cesto na pirohy. Vyformujeme do tvaru gule a necháme pár minút odpočinúť. Počas tejto doby pripravíme zvyšné prísady. Vymažte panvicu s rastlinným olejom a navrstvite na ňu cesto – rovnomerne, ako keď dávate cesto na pizzu na plech. Preložte na malý alebo stredný plameň a nechajte takto piecť, kým dno cesta nie je hnedé. Otočte cesto, pridajte omáčku, mozzarellu, huby a mäso. Zakryte panvicu s pokrievkou a nechajte chvíľu takto zapiecť. Keď sa syr rozpustí a dno je červenkasté, pridajte paradajky, rukolu a parmezán. Panvicu znovu zakryte viečkom a zložte z plameňa. Nechajte ju asi 1 minútu zakrytú a potom môžete podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: akademiasmaku