plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúca pizza s tenkým cestom, pripravená s kefírom. Rýchly recept!

Najrýchlejšia pizza s tenkým cestom, pripravená z kefíru! Je vynikajúca, tenučká a lahodná. Skúste recept podľa youtube.

Potrebujeme:

Na cesto:

-500 ml kefíru;

-3 lyžice slnečnicového oleja;

-1 lyžičku soli;

-1 lyžicu cukru;

-½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny;

-vajce;

-800 g hladkej múky.

Na oblohu:

-kečup alebo iná paradajková omáčka – podľa chuti;

-šunka, saláma alebo iné mäso;

-mozzarella alebo tvrdý syr.

Postup:

Pripravíme cesto: nalejeme kefír do hlbokej misy. Pridáme vajce, slnečnicový olej, cukor a soľ. Mixérom vymiešame dohladka.

Postupne pridáme 700 g preosiatej múky spolu so sódou bikarbónou. Zmiešajte vidličkou a lyžičkou. Potom na pracovnú dosku nasypeme zvyšnú múku, preložíme na ňu cesto a pokračujeme v miesení rukami. Musí byť homogénna, mäkká a mierne lepkavá. Miesime, kým sa neprestane lepiť na stôl.

Cesto vytvarujeme do gule a necháme 10 minút „odpočívať“.

Medzitým si pripravíme oblohu: salámu nakrájame na tenké plátky a strúhadlo nastrúhame. Ak použijete ďalšie prísady, nakrájajte ich na plátky, kúsky, pásiky atď..

Vytvarujeme pizzu: rozdeľte cesto na 4 rovnaké kúsky.

Rozvaľkáme ich na placku. Pri práci na stole posypanom múkou rozvaľkáme každý kúsok cesta na okrúhly a tenký tvar.

Cesto preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Vrch potrieme omáčkou, pridáme prísady podľa chuti, posypeme syrom a dáme piecť.

 

Pečieme asi 15 minút, kým nie je vrch upečený a mozzarella sa v predhriatej rúre na 200 ° C (program zdola nahor) mierne roztopí a zhnedne.

Cesto na pizzu je možné zmraziť. Skladujte v mrazničke 1 – 2 mesiace.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

 

Najlepšie recepty na dnes