Fitness pizza z karfiolového cesta

Patríte k milovníkom pizze, avšak odriekate si ju práve kvôli vysokej kalorickej hodnote? Máme pre vás skvelú nízkokalorickú verziu obľúbeného talianskeho pokrmu. Vyskúšajte pizzu z karfiolového cesta, ktorá je nenáročná na prípravu a zasýti rovnako ako originál. A čo je na tom najlepšie? Môžete si na nej pochutnať bez výčitiek svedomia.

Potrebujeme:

Cesto:

½ väčšieho karfiolu

2 vajíčka

100 g nastrúhaného syra

Oregano

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ

Korenie podľa chuti

Na vrch pizze:

Rajčinový základ

Mozzarellu

Šampióny

Rukolu

(pridať môžete akékoľvek ingrediencie, bez ktorých si pizzu neviete predstaviť :-))

Postup:

Rúru predhrejeme  na 210 stupňov a pripravíme si karfiolové cesto. Karfiol rozdelíme na menšie časti (stromčeky), nakrájame ich nadrobno a vložíme do misky. Pridáme vajíčka,  postrúhaný syr, soľ, korenie a 1,5 lyžičky oregana. Celú zmes dôkladne premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili do homogénnej masy.

Masu dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vyformujeme do tvaru kruhu. Cesto by malo byť hrubé približne 3-4 mm (pri hrubšom ceste hrozí, že aj po upečení bude vodnaté).

Cesto pečieme  15-20 min, kým nebude mať na povrchu hnedastý nádych. Keď je cesto upečené, vytiahneme ho z rúry a pridáme prísady. Pizzu následne umiestnime do vrchnej časti rúry a dáme zapiecť na ďalších 10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Zdroj obrázku: lavenderandlovage