plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už ste niekedy skúšali pizzu z CUKETY? Je jednoduchá, ľahká a neskutočne chutná, lepšie jedlo z cukety som nejedla!

Už ste skúsili pizzu z cukety?

Je vynikajúca, ľahká a hotová za pol hodinky.

 

 

Nápad sme našli na kanáli Вкусные Рецепты от Аллы.

Potrebujeme:

Cuketa – 650 g

Paradajky – 300 g

Tvrdý syr – 150 g

Vajcia – 3 ks

Kyslá smotana – 2 lyžice

Múka hladká – 5 lyžíc

Čerstvé bylinky podľa chuti

Talianske bylinky – 1 lyžička (alebo suchý kôpor)

Sušený cesnak – 0,5 lyžičky (alebo čerstvý)

Postup:

Cuketu umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Nastrúhame aj syr.

Paradajky nakrájame na plátky.

Z cukety vytlačíme tekutinu.

 

 

Pridáme k nej 3 vajíčka.

Pridáme soľ, cesnak a talianske bylinky.

Najemno nasekáme petržlenovú vňať a vmiešame do cuketovej zmesi,

 

 

Pridáme aj kyslú smotanu.

A nakoniec múku – ak sa vám zmes aj po pridaní múky zdá príliš vodnatá, pridajte ešte lyžicu múky.

Dobre premiešame.

 

 

Plech vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom.

Na plech navrstvíme cesto a uhladíme.

Posypeme strúhaným syrom.

 

 

Uložíme plátky paradajok.

Ochutíme soľou a korením.

Pečieme 30-35 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov.

 

 

Sledujeme, kým nie je zelenina hotová, pretože každá rúra je iná.

Video návod nájdete TU.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes