Z tejto pizze sa nedá pribrať: Žiadna múka, naučte sa pizzu z cuketového cesta, vždy sa po nej len zapráši!

Perfektný recept, ktorý som sa naučila, keď bol môj tato na bezlepkovej diéte. je to naozaj výborný recept, chutí takmer ako skutočná a je to úplne fit recept. :-)

Potrebujeme:

2 ks cuketa

4 vajcia

80 g tvrdý nízkotučný syr

soľ

2 lyžičky granulovaného cesnaku

...

Na vrch:

voliteľné: syr, morčacia šunka, kukurica, šampiňóny, pomodoro, oregano, bazalka…

Postup:

Cuketu nastrúhame najemno, posolíme a necháme postáť 15 minút. Za tento čas pustí veľmi veľa šťavy. Poriadne ju vyžmýkame od tekutiny najviac ako sa dá, až kým nám v rukách ostane len taká väčšia gulička. Do tejto zmesi pridáme strúhaný tvrdý syr, vajíčka, granulovaný cesnak a zamiešame. Toto cesto rozložíme rovnomerne na tortovú formu vyloženú papierom na pečenie, alebo na klasický plech na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 15-20 minút. Vyberieme, potrieme omáčkou,dáme bylinky a pridáme oblohu, okrem syra. Dáme naspäť do rúry zapiecť na 20 minút, potom pridáme syr a dáme zapiecť na 5 minút a potom ešte na 3 minútky gril. Chutí skoro ako skutočná pizza a vždy sa po nej len tak zapráši.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)