Výnimočná a veľmi chutná domáca pizza z cesta, ktoré nepotrebuje kysnúť.
Stačí 15 minút a môžete si pochutnávať.
Ide o veľmi jednoduchý a rýchly recept.
Potrebujeme:
1.5 hrnčeka hladká múka
1 KL kypriaci prášok
1/2 KL soľ
1/2 hrnčeka voda
1 PL olivový olej
Obloha:
Paradajková omáčka
Paradajky
Mozzarella
Oliy
Cibuľa
Šunka
Iné ingrediencie podľa chuti
Postup:
Do kuchynského robota (s nožmi na sekanie) nasypeme múku.
Cesto samozrejme môžeme vymiesiť aj ručne.
Robot nám však ušetrí čas i energiu.
Pridáme soľ, kypriaci prášok, vodu a olej.
Zapneme robota a počkáme kým sa cesto nezačne odlepovať od stien – cca po 1 minúte mixovania.
Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku.
Rukami vypracujeme elastický bochník.
Z tohto množstva by nám mali vyjsť dve stredne veľké pizze a 4 menšie.
Cesto rozvaľkáme do kruhu/kruhov o hrúbke asi 0,5 cm.
Pridáme naše obľúbené suroviny na pizzu.
Môžeme ho pripraviť dvoma spôsobmi:
buď v rúre vyhriatej na 200°C (7-10 minút).
Alebo ho opečieme na suchej panvici (pridáme pizza suroviny).
Nakoniec pizzu dokončíme pod grilom v rúre.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)