Z kysnutého už nepečiem, toto je bomba: EXTRA rýchla chrumkavá pizza, ktorá ani minútu nekysne!

Výnimočná a veľmi chutná domáca pizza z cesta, ktoré nepotrebuje kysnúť.

 

 

Stačí 15 minút a môžete si pochutnávať.

Ide o veľmi jednoduchý a rýchly recept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1.5 hrnčeka hladká múka

1 KL kypriaci prášok

1/2 KL soľ

1/2 hrnčeka voda

1 PL olivový olej

Obloha:

Paradajková omáčka

Paradajky

 

 

Mozzarella

Oliy

Cibuľa

Šunka

Iné ingrediencie podľa chuti

Postup:

Do kuchynského robota (s nožmi na sekanie) nasypeme múku.

 

 

Cesto samozrejme môžeme vymiesiť aj ručne.

Robot nám však ušetrí čas i energiu.

Pridáme soľ, kypriaci prášok, vodu a olej.

 

 

Zapneme robota a počkáme kým sa cesto nezačne odlepovať od stien – cca po 1 minúte mixovania.

Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku.

 

 

Rukami vypracujeme elastický bochník.

Z tohto množstva by nám mali vyjsť dve stredne veľké pizze a 4 menšie.

Cesto rozvaľkáme do kruhu/kruhov o hrúbke asi 0,5 cm.

Pridáme naše obľúbené suroviny na pizzu.

 

 

Môžeme ho pripraviť dvoma spôsobmi:

buď v rúre vyhriatej na 200°C (7-10 minút).

Alebo ho opečieme na suchej panvici (pridáme pizza suroviny).

Nakoniec pizzu dokončíme pod grilom v rúre.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay