EXTRA rýchla pizza, ktorá chutí ako z pizzerie: Z kysnutého už nepečiem, toto cesto je výborné!

Fantastická pizza z cesta, ktoré nepotrebuje kysnúť.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

400 g múka hladká

...

200 g múka polohrubá

1 bal. droždie

350 ml voda

1 lyžička soľ

1 lyžička cukor

7 lyžíc olej

Obloha:

Paradajková omáčka

Bazalka

Šunka

Mozzarella

Kukurica

Šampiňóny

Cesnak (na potretie okrajov)

Prípadne môžete ďalšie prísady podľa vašej chuti.

Postup:

Príprava cesta je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla.

 

 

Ako prvé si spravíme si kvások – do vlažnej vody pridáme cukor a rozdrobené droždie.

Kým kvások vyjde, pripravíme si ďalšie prísady.

Zmiešame všetky suroviny na cesto v miske.

 

 

Pridáme aj nakysnutý kvások a vymiesime.

S cestom môžete pracovať hneď, alebo môžeme nechať 10-15 minút odpočívať.

Cesto rozdelíme na 2 časti.

 

 

Každú rozvaľkáme do okrúhleho tvaru – takto nám vzniknú dve pizze.

Cesto natrieme paradajkovým základom.

Na vrch pizze rozložíme suroviny podľa chuti.

 

 

Ja mám najradšej šunku, kukuricu a syr.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 17 minút – 24 minút.

 

 

Každá rúra je iná, tak pizzu v priebehu pečenia kontrolujeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels