Pizza bez múky z ktorej nepriberiete

Ak hľadáte zdravšiu verziu klasickej pizze z kysnutého cesta, práve ste ju našli. Jej základom je cuketové cesto bez múky, ktoré môžete doplniť vašimi obľúbenými pizza ingredienciami. Jej príprava je jednoduchá a rýchla.

Ak hľadáte zdravšiu verziu klasickej pizze z kysnutého cesta, práve ste ju našli. Jej základom je cuketové cesto bez múky, ktoré môžete doplniť vašimi obľúbenými pizza ingredienciami. Jej príprava je jednoduchá a rýchla.

Potrebujeme:

2 mladé cukety

2 vajcia

150 g syra s nižším obsahom tuku

Na oblohu:

Paradajkovú omáčku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Paradajky

Parmezán

Huby

Šunku

Prípadne iné ingrediencie podľa chuti

Postup:

Cukety umyjeme – nemusíme šúpať a nastrúhame na jemnom strúhadle. Posypeme soľou a necháme odpočívať, aby zelenina pustila šťavu. Potom z cukety zlejeme prebytočnú tekutinu a rukami alebo pomocou utierky vytlačíme ešte čo možno najviac tekutiny.

p1010984

Cuketu, z ktorej sme vytlačili tekutinu zmiešame so strúhaným syrom, vajciami a dochutíme soľou a korením.

p1010985

Cesto potom navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby bola vrstva cesta tenká a rovnomerná.

p1010987 (1)

Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov alebo kým cesto nebude na povrchu zlatistohnedé.

p1010996

Potom vyberieme z rúry, navrstvíme pizza ingrediencie podľa chuti a vložíme na ďalších 10 minút do rúry.

Môžeme servírovať.

p1020021

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: seattlelocalfood