Skvelé cestíčko – používam ho aj na cuketu a karfiol. Chutí hlavne deťom, ale zamilujú si to aj dospeláci. Vyskúšate aj rôzne koreniny a bylinky, je to naozaj veľká pochúťka.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
2 vajcia
2 lyžice solamylu
3 lyžice horčice
100 ml piva
3 lyžice hladkej múky
3 lyžice sójovej omáčky
soľ, grilovacie korenie (prípadne iné korenie)
Olej
Postup:
Prsia nakrájame na menšie kúsky – Moze robit robit celkom malé nugetky, alebo klasické rezne či rezance.
Na cestíčko si zmeišame vajcia, pivo, sójovú omáčku, horčicu a solamyl s hladkú múku – vymiešame hladké cestíčko – dochutíme podľa nášho vkusu. Ponoríme doň kuracie mäsko a necháme odležať cez noc v chladničke (môžeme smažiť aj hneď, ale po marinovaní je mäsko chutnejšie).
Vyšľaháme v hladkej cestíčko, do neho potom naložíme medailónky a necháme 24 hodín odležať.
Odležané rarášky vyprážame v rozpálenom oleji.
Podávame s prílohou podľa chuti! :-)