plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pivné zemiaky

Tento recept je jednoznačným dôkazom, že obľúbený zlatý mok má svoje čestné miesto aj v kuchyni.

Úžasná zmes vôní a chutí, za ktorú môže jedna špeciálna pridaná ingrediencia – pivo. Ak pivo obľubujete, určite vám tento pokrm zachutí. Naopak, ak nepatríte k jeho fanúšikom, možno práve vďaka tomuto jedlu zistíte, že aj keď ho nepijete, v jedle môže vykúzliť úžasnú chuť.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

Svetlé pivo

100 g masla

2-3 strúčiky cesnaku

Soľ a korenie

Sušený tymián a rozmarín

Čerstvá petržlenová vňať nesekaná najemno

Postup:

Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na teflónovej panvici rozpálime maslo. Potom na panvicu preložíme zemiaky a opražíme do chrumkava.

Opražené zemiaky preložíme do zapekacej misy, posypeme soľou, korením a sušenými bylinkami. Následne zemiaky zalejeme pivom tak, aby siahalo približne do 1/3 výšky zapekacej misy.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov. Zemiaky pečieme, kým nie sú na povrchu dostatočne chrumkavé. Podľa potreby môžeme počas pečenia podliať ďalším pivom. Zemiaky počas pečenia minimálne 1x premiešame.

Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes