Lístkové cesto už nekupujem, toto je jednotka: BABKINE pivné cesto – štrúdle vyzerajú ako z cukrárne a hotové sú raz-dva!

Vynikajúce starodávne cesto na štrúdlu, ktoré robila už moja stará mama.

 

 

Cesto je jednoduché, rýchle a nám chutí ešte viac ako klasicka z lístkového cesta.

Určite skúste, je to výborný recept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme – dávka je na 6 kusov:

60 dkg hladkej múky

Celá nastrúhaná kocka stuženého tuku

32 lyžíc svetlého piva (343ml)

Špetka soli

Plnka (podľa chuti):

Višne

Mak

Jablká

Tvaroh s hrozienkami

Orechy

Postup:

Hladkú múku preosejeme.

 

 

Na strúhadle strúhame ceru.

Strúhame ju tak, že vždy najprv namočíme do múky a následne strúhame.

Takto sa tuk lepšie zapracuje do múky.

Pridáme pivo a vypracujeme cesto.

 

 

Cesto necháme oddychovať kým si nachystáme suroviny na plnku.

Plnku zvolíme podľa vlastnej chuti.

U nás je to najčastejšie višňová s makom.

Višne vykôstkujeme, opláchneme a necháme odtiecť.

 

 

Cesto rozdelíme buď na 6  kusov.

Posypene cukrom,škoricou a vanilkovým cukrom.

Všetko podľa vlastnej chuti.

Pečieme na 200°C 20-30 minút.

 

 

Pre veľkých aj malých maškrtníkov môžme ešte posypať cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay