Jemné palacinky s využitím netradičnej suroviny-piva.
Takéto palacinky robila už moja stará mama a jej palacinky boli vždy tie najlepšie.
Vďaka pivu bude cesto extra nadýchané, jemné a veľmi chutné.
Nemusíte sa báť, že v palacinkách bude alkohol, počas pečenia sa odparí.
Určite skúste toto pivné vylepšenie, tieto palacinky majú skutočný úspech.
Potrebujeme:
3 vajíčka
1 hrnček mlieka (250 ml)
1 hrnček svetlého piva
2 polievkové lyžice roztopeného masla
2 hrnčeky hladkej múky
1 polievková lyžica cukru
štipka soli
Náplň sladká:
Lekvár
Nutella
Džem
Ochutený tvaroh
Šľahačka
Čerstvé ovocie
Nastrúhaná čokoláda
Agave sirup alebo med na preliatie
Náplň slaná:
Syr
Restovaná zelenina
Mäso
Postup:
V miske si vymiešame vajíčka s mliekom.
Pridáme rozpustené maslo.
Nalejeme pivo.
Zmes dobre premiešame.
Postupne pridávame preosiatu múku.
Vymiešame dôkladne tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.
Necháme aspoň 20 minút postáť.
Potom opäť dobre premiešame.
Nachystáme si panvicu s hrubším dnom a jemne ju vymastíme maslom.
Naberačkou dávkujeme na rozpálený povrch panvice cesto.
Rovnomerne ho rozlejeme po celej ploche.
Pečieme z oboch strán dozlatista.
Palacinky plníme sladkou alebo slanou plnkou.
Ak robíte verziu na sladko, pridajte do cesta aj 1-2 lyžice cukru.
Ak robíte verziu na slano, cukor nepridávajte.
Plníme lekvárom, džemom, nutellou, tvarohom, alebo slaným syrom, restovanou zeleninou, mäsom…
Palacinky sú vynikajúce a veľmi nadýchané.