plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viete, prečo treba pridať do cesta PIVO? Je to hlavný dôvod, prečo sú babkine PALACINKY vždy tak nadýchané a jemné!

Jemné palacinky s využitím netradičnej suroviny-piva.

 

 

Takéto palacinky robila už moja stará mama a jej palacinky boli vždy tie najlepšie.

Vďaka pivu bude cesto extra nadýchané, jemné a veľmi chutné.

Nemusíte sa báť, že v palacinkách bude alkohol, počas pečenia sa odparí.

 

 

Určite skúste toto pivné vylepšenie, tieto palacinky majú skutočný úspech.

Potrebujeme:

3 vajíčka

1 hrnček mlieka (250 ml)

1 hrnček svetlého piva

2 polievkové lyžice roztopeného masla

2 hrnčeky hladkej múky

1 polievková lyžica cukru

štipka soli

Náplň sladká:

 

 

Lekvár

Nutella

Džem

Ochutený tvaroh

Šľahačka

Čerstvé ovocie

Nastrúhaná čokoláda

Agave sirup alebo med na preliatie

Náplň slaná:

Syr

Restovaná zelenina

Mäso

Postup:

V miske si vymiešame vajíčka s mliekom.

 

 

Pridáme rozpustené maslo.

Nalejeme pivo.

Zmes dobre premiešame.

 

 

Postupne pridávame preosiatu múku.

Vymiešame dôkladne tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.

Necháme aspoň 20 minút postáť.

 

 

Potom opäť dobre premiešame.

Nachystáme si panvicu s hrubším dnom a jemne ju vymastíme maslom.

Naberačkou dávkujeme na rozpálený povrch panvice cesto.

 

 

Rovnomerne ho rozlejeme po celej ploche.

Pečieme z oboch strán dozlatista.

Palacinky plníme sladkou alebo slanou plnkou.

 

 

Ak robíte verziu na sladko, pridajte do cesta aj 1-2 lyžice cukru.

Ak robíte verziu na slano, cukor nepridávajte.

Plníme lekvárom, džemom, nutellou, tvarohom, alebo slaným syrom, restovanou zeleninou, mäsom…

Palacinky sú vynikajúce a veľmi nadýchané.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes