plny-hrniec_transparent_negativ.png

Piškótový plát plnený čokoládovým krémom: Moja drahá babička ho vždy robila takto a je to najlepší zákusok pod slnkom!!

Ako deti sme tento dezert milovali a robím ho aj pre moje deti. Dezert je veľmi jednoduchý a chutí každému, kto ho ochutnal!

Ako deti sme tento dezert milovali a robím ho aj pre moje deti. Dezert je veľmi jednoduchý a chutí každému, kto ho ochutnal!

Potrebujeme:

Piškóta :

5 väčších vajec

15 dkg kr. cukru

5 lyžíc vody

1 lyžička sódy bikarbóny

1-2 lyžice citrónovej šťavy

15 dkg hladkej múky

Krém :

2 celé vajcia

1 žĺtok

10 dkg cukru

15 dkg rozpustenej čokolády

20 dkg masla izbovej teploty

prípadne 1-2 lyžice rumu

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh s 5 dkg cukru, odložíme bokom

Žĺtky dobre vyšľaháme so zvyšným cukrom a 2 lyžicami vody, ak je už hmota spenená, po jednom pridávame zvyšné tri lyžice vody a miešame, kým nevznikne hustá nadýchaná hmota.

Miešala som 10 minút, kým hmota dostatočne zhustne a získa nadýchanú konzistenciu .

Pridajte sódu rozpustenú v citrónovej šťave a vmiešajte do hmoty.

Potom preosejte múku, premiešajte a jemne vymiešajte jednotné cesto.

Nalejte do plechu vyloženého pergamenovým papierom a pečte pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

Po upečení (skúška ihlou) cesto preložíme na mriežku a stiahneme z neho papier.

Nechajte úplne vychladnúť.

Veľkosť pekáča: 23 x 39 cm.

Krém:

Vajcia vymiešame nad parou s cukrom a rozpustenou čokoládou, kým dobre nezhustne.

Trvalo mi to 15-20 minút, ale stálo to za to.

Maslo sa vyšľahá do peny a ochladená hmota sa po lyžiciach vyšľahá s maslom.

Môžete tiež pridať 1-2 lyžice rumu a potom cesto naplniť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes