Radi by ste svoju rodinu potešili nejakou nepečenou dobrotou? V tom prípade pre vás máme skvelý tip.
Dnes si spoločne prichystáme vynikajúcu piškótovú tortu so smotanou a mandarínkami.
Príprava tejto dobroty je veľmi jednoduchá a to vďaka priloženému video návodu.
Tento vynikajúci a nesmierne chutný dezert sme našli na kanáli Cookrate-Cakes.
Potrebujeme:
dlhé piškóty
šťava z mandarínok 500 ml
želatína 10 g
smotanu na šľahanie 300 ml
konzervované mandarínky 600 g
Postup:
Začneme tým, že si sušienky (piškóty) namočíme v šťave z mandarínok.
Sušienky potom naukladáme do sklenenej formy.
Smotanu si vyšľaháme.
Potom pridáme 200 g mandarínok.
Dôkladne premiešame.
Krém nanesieme na sušienkovú vrstvu.
Dôkladne uhladíme.
Na rozprestretý krém nanesieme vrstvu samotných mandarínok.
Želatína:
Želatínu si najskôr necháme napučať v studenej vode.
Šťavu z mandarínok zahrejeme na plameni.
Keď je tekutina horúca, miešaním rozpustíme želatínu (nevaríme)
Dôkladne premiešame.
Túto zmes potom pomocou lyžice nanesieme na našu tortu.
Nakoniec tortu umiestnime do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: