plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne chutná piškótová torta BEZ PEČENIA: Taká fantastická, že tromfne aj zložité pečené dezerty!

Úžasne chutná piškótová torta bez pečenia.

Taká fantastická, že tromfne aj zložité pečené dezerty!

Potrebujeme:

250 g piškót

10 g želatíny v prášku

170 g masla

170 g kryštálového cukru

300 g kyslej smotany

300 g bieleho jogurtu

300 ml smotany na šľahanie

300 g čerešní alebo višní scedených zo šťavy

Na karamelové mlieko:

200 ml mlieka

2-3 lyžice kryštálového cukru

Na vrch:

50-100 g rozpustenej čokolády s trochou tuku

Postup:

Najskôr si pripravíme karamelové mlieko. 2-3 lyžice cukru nasypeme do hrnca s hrubším dnom.

Preložíme na plameň.

Keď sa cukor začne topiť a mierne zhnedne, pridáme studené mlieko a bez prestávky miešame, kým sa cukor celkom nerozpustí.

Pripravením si formu na tortu, vyložíme piškótami a zľahka prelejeme karamelovým mliekom.

Želatínu necháme napučať v menšom množstve studenej vody.

Zo sladkej smotany ušľaháme šľahačku a uložíme do chladničky.

Maslo ušľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty(môžeme použiť aj práškový cukor), potom pridáme jogurt, kyslú smotanu a dobre premiešame.

Želatínu rozpustíme zahrievaním na plameni a vmiešame do tejto hmoty.

Nakoniec opatrne vmiešame šľahačku.

½ krému navrstvíme na piškóty.

Do krému ukladáme čerešne, zvyšok krému a piškóty pokvapkané karamelovým mliekom.

Vložíme do chladničky vychladnúť minimálne na 6 hodín.

Tortu ozdobíme čerešňami obalenými v cukre a rozpustenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes