Piškótová roláda BEZ múky: Netrhá sa, nepraskne, je pripravená z pudingového prášku!

Túto jednoduchú piškótovú roládu ma naučila moja babka.

Roláda je nadýchaná, ľahká, jemná a hlavne hotová za chvíľku.

 

 

Vynikajúca roláda plnená džemom s obľúbenou príchuťou podľa receptu z portálu kozossegireceptek.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Možno vám piškótová roláda bez múky na prvý pohľad znie zvláštne, ale je skutočne lahodná!

Pudingový prášok obsahuje škrob, ktorý nahrádza múku, ale cesto je o niečo jemnejšie a chutnejšie.

 

 

Ľahšie sa s ním pracuje, nemusíte ho horúce zrolovať a cesto a neláme.

Ak si prajete, môžete do cesta pridať pudingový prášok s inými príchuťami.

Potrebujeme:

6 vajec

22 dkg kryštálového cukru

2 balenia vanilkového pudingu v prášku

štipku soli

džem podľa chuti

Postup:

 

 

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky v mise vyšľaháme do tuhej peny.

 

 

Počas šľahania pomaly pridávame cukor.

Potom pridávame žĺtky.

Dobre premiešame a nasypeme pudingové prášky.

 

 

Prášok do pečiva nie je potrebný.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne ho zarovnáme.

 

 

Plech vložíme do rúry.

Pečieme cca 10 minút pri teplote 200°C.

Keď je cesto upečené, vyberieme plech z rúry.

Necháme ho trochu vychladnúť.

 

 

Cesto nemusíme rolovať horúce, dá sa pracovať aj s vlažným.

Potom ho potrieme džemom podľa vlastného výberu a zrolujeme.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay