Tento dezert poblázni svet: Studená torta bez varenia a želatíny!

Veľmi chutný a nenáročný krémový dezert, aký ste ešte nejedli.

Túto lahôdku som chystal cez víkend na rodinnú oslavu a všetci boli uchvátení.

 

 

Úžasný recept z youtube kanála Ricette dolci na famóznu „piškótovú horu“.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na krém:

300 ml mlieka

2 žĺtky

4 PL kryštálového cukru

3 PL kukuričného škrobu

kôru z 1 citróna

300 ml smotany na šľahanie

Na sirup:

400 ml vody

3 PL kryštálového cukru

citrónovú kôru

1 balenie Pavesini piškót

Na dekoráciu:

strúhaný kokos (voliteľné)

šľahačku (voliteľné)

kôru z citróna (voliteľné)

Postup:

Do rajnice nalejeme mlieko a na sporáku ho zohrejeme.

Do misky pridáme žĺtky a cukor.

Metličkou rozšľaháme.

 

 

Do vajíčkovej zmesi pridáme škrob, trochu horúceho mlieka, premiešame, pridáme nastrúhanú kôru.

Dôkladne zamiešame.

Krém nalejeme do hrnca s mliekom a miešame, kým nevznikne puding.

 

 

Puding preložíme do misky, prekryjeme fóliou.

Necháme ho vychladnúť.

Do rajnice nalejeme vodu, pridáme cukor, citrónovú kôru.

Varíme, kým sa cukor neroztopí.

 

 

Vodu prelejeme do nádoby.

Premiešame a necháme vychladnúť.

Do formy na dno vložíme niekoľkokrát zohnutý alobal a vystelieme potravinovou fóliou (viď video).

 

 

Piškóty namočíme v citrónovej vode.

Poukladáme ich do formy.

Do pudingu počas šľahania postupne pridávame smotanu.

 

 

Do formy nalejeme polovicu krému, zarovnáme.

Pridáme vrstvu piškót.

Potom pridáme vrstvu krému a dve vrstvy piškót.

 

 

Formu prekryjeme fóliou.

Vložíme ju na 3 hodiny do mrazničky.

Dezert vyberieme z formy, posypeme kokosom.

Vrch ozdobíme šľahačkou, strúhanou citrónovou kôrou a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash