plny-hrniec_transparent_negativ.png

10-minútová piškóta od CUKRÁRA, jemná ako pena: To cesto je také ľahučké a výborné, že nepotrebuje ani plnku!

Fantasticky jemná a nadýchaná piškóta. Je vynikajúca a taká chutná, že nepotrebujete žiaden krém. Tajomstvo spočíva v obyčajnej šľahačke, treba ju vyšľahať a pridať rovno do cesta.

Fantasticky jemná a nadýchaná piškóta. Je vynikajúca a taká chutná, že nepotrebujete žiaden krém. Tajomstvo spočíva v obyčajnej šľahačke, treba ju vyšľahať a pridať rovno do cesta.

Potrebujeme:

2 vajcia

150 g kr. cukru

200 g hladkej preosiatej múky

1 bal. prášku do pečiva (16 g)

200 ml smotany na šľahanie

200 g jahôd alebo iného ovocia

Cukor na posypanie

Postup:

 

Vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva – ručne vmiešame do cesta.

Zo smotany si vyšľaháme tuhú šľahačku.

Jemne ju vmiešame do cesta.

Cesto navrstvíme do formy s priemerom 22 cm, ktorú sme si vystlali papierom.

Uložíme jahody a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Z tohoto cesta sú ja vynikajúce muffiny, nevájahte vyskúšať aj tie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes