plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmem jogurt, sezónne ovocie a za 5 minút robím piškótu, ktorá ZATIENI aj bublaninu: Nadýchaná ako obláčik!

Trochu šťavnatého ovocia, jogurtu a trochu práce a chutný koláčik bude hotový mihnutím oka.

Pri pohľade na takúto dobrotu každého zláka aspoň jeden kúsok.

 

 

Je akurát – vláčna, nadýchaná a nabitá lahodným ovocím.

Navyše je rýchla na prípravu, pretože spojenie všetkých surovín a vloženie plechu s cestom do rúry zaberie len 5 minút.

Potrebujeme na tortovú formu s priemerom 18 cm:

1 šálka hladkej múky

1/2 šálky kr. cukru

1/2 šálky oleja

¾ šálky bieleho jogurtu

4,5 lyžice krupice

2 polievkové lyžice zemiakového škrobu

1 lyžica vanilkového cukru

2 lyžice prášku do pečiva

4 vajcia

300 g vykôstkovaných čerešní

práškový cukor na posypanie

Postup:

Do misky rozbijeme 4 celé vajcia.

 

 

Pridajte pol šálky cukru a 1 polievkovú lyžicu vanilkového cukru.

Pomocou mixéra alebo šľahača vyšľaháme vajcia s cukrom.

Šľaháme, kým hmota nie je nadýchaná.

 

 

Potom pridáme  jogurt, olej, krupicu, múku a prášok do pečiva.

Každá z týchto zložiek by sa mala pridávať postupne – najprv vždy premiešajte a až potom pridajte ďalšiu.

Cesto by malo byť husté, ale mierne tekuté.

 

 

Ak je príliš tekuté, pridajte viac múky. Ak je príliš husté pridajte viac jogurtu.

Pripravte si asi 300 g vykôstkovaných čerešní.

Oplatí sa ich dať po vybratí jadierok na sitko, posypať trochou cukru, aby z nich odtiekla prebytočná šťava.

 

 

Čerešne treba posypať zemiakovým škrobom a jemne premiešať.

Tento postup zabráni tomu, aby ovocie kleslo na dno.

Potom do cesta pridajte ¾ pripravených čerešní.

 

 

Jemne premiešame, aby sa čerešne rovnomerne rozložili v hmote.

Cesto preložíme do maslom vymastenej formy.

Vrch zarovnajte a položte naň zvyšok čerešní.

 

 

Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút.

Po uplynutí tejto doby vyberte koláč z rúry a nechajte ho vo forme 10 minút, aby trochu vychladol.

Potom opatrne vyberieme z formy, vrch posypeme práškovým cukrom a rozdelíme na porcie.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes