Obyčajnú piškótu už nerobím, toto je jednotka: Fantastické cesto z pudingu BEZ múky – piškóta je neskutočne jemná a šťavnatá!

10378 0

Tento koláčik som skúsila už pred rokmi a pečiem ho pravidelne. V podstate vyzerá ako obyčajná piškóta, ale je omnoho jemnejšia, chutnejšia a voňavejšia. Na prírpavu totižto nepoužijeme múku, ale pudingový prášok!

Potrebujeme:

4 ks vajíčka väčšie

4 ks prášok pudingový podla chuti

1 dl cukor kryštálový

1 dl olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 ČL kypriaci prášok do pečiva

Postup:

Na pečenie si pripravíme podlhovastú formu alebo okrúhlu formu či menší pekáč vymastený maslom.

Najprv si pripravíme 4 pudingové prášky, mali by byť rovnaké – ja mám najradšej z vanilkového pudingu, ale môžete použiť aj ovocný puding alebo čokládový – koláčik bude zakaždým chutiť inak a bude mať aj inú farbu.

Napríklad malinový puding milujú moje deti – piškóta krásne rozvoniava a má ružovú farbu.

Takže poďme na prípravu piškóty – do misky vysypeme pudingy, pridáme prášok do pečiva, premiešame a dáme bokom.

Celé vajíčka s cukrom vyšlaháme dobre do penista. Ked to máme, šlaháme dalej a potroche k tomu prilievame olej.

A teraz už len vmiešame do toho už pripravený pudingový prášok zmiešaný s práškom do pečiva.

Vlejeme do pekáčika a pečieme 20-25 minút na 170°C.

Piškótu treba počas pečenia sledovať, pretože každá rúra pečie inak – tiež rozhoduje to, či pečiete v hlbokej forme alebo na plytkom plechu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár