Obyčajnú piškótu už nerobím, toto je jednotka: Fantastické cesto z pudingu BEZ múky – piškóta je neskutočne jemná a šťavnatá!

Tento koláčik som skúsila už pred rokmi a pečiem ho pravidelne.

 

 

 

V podstate vyzerá ako obyčajná piškóta, ale je omnoho jemnejšia, chutnejšia a voňavejšia.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na prípravu totižto nepoužijeme múku, ale pudingový prášok!

 

 

 

Potrebujeme:

4 ks vajíčka väčšie

4 ks prášok pudingový podla chuti

1 dl cukor kryštálový

1 dl olej

2 ČL kypriaci prášok do pečiva

Voliteľné:

Kúsky čokolády

Ovocie

Marmeláda

Postup:

Na pečenie si pripravíme podlhovastú formu alebo okrúhlu formu či menší pekáč vymastený maslom.

Najprv si pripravíme 4 pudingové prášky.

 

 

 

Mali by byť rovnaké – ja mám najradšej z vanilkového pudingu, ale môžete použiť aj ovocný puding alebo čokládový.

Koláčik bude zakaždým chutiť inak a bude mať aj inú farbu.

Napríklad malinový puding milujú moje deti – piškóta krásne rozvoniava a má ružovú farbu.

 

 

 

Takže poďme na prípravu piškóty – do misky vysypeme pudingy, pridáme prášok do pečiva.

Premiešame a dáme bokom.

Celé vajíčka s cukrom vyšlaháme dobre do penista.

 

 

 

Ked to máme, šlaháme dalej.

A potroche k tomu prilievame olej.

 

 

 

A teraz už len vmiešame do toho už pripravený pudingový prášok zmiešaný s práškom do pečiva.

Vlejeme do pekáčika.

Pečieme 20-25 minút na 170°C.

 

 

 

Piškótu treba počas pečenia sledovať, pretože každá rúra pečie inak – tiež rozhoduje to, či pečiete v hlbokej forme alebo na plytkom plechu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn