plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viete, prečo treba pridať do cesta na piškótu OCOT? Je to hlavný dôvod, prečo sú babkine TORTY vždy tak nadýchané a vzdušné!

Krémové torty a zákusky vyžadujú nadýchanú a ľahkú piškótu, ktorá nielen spadne, ale bude aj rovnomerná.

 

 

Jedným zo spôsobov, ako získať perfektne nadýchanú piškótu, je pridať do hmoty lyžicu octu.

Tento jednoduchý zlepšovák úspešne používali naše staré mamy a ich torty vždy potešili všetkých hostí. Skúste aj vy.

Tento odskúšaný starý trik spôsobí, že piškóta bude nadýchaná a nespadne Určite si to pozrite.

Potrebujeme:

6 veľkých vajec

150 g hladkej múky

100 g zemiakového škrobu

200 g kr. cukru

1 vrchovatá lyžička prášku do pečiva

1 polievková lyžica octu

štipka soli

Postup:

Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia, pričom zvolíme ohrev len zospodu.

Dno formy s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Preosejeme múku a škrob do veľkej misy.

Oddelíme bielky od žĺtkov.

K žĺtkom pridáme prášok do pečiva a ocot.

Miešame metličkou, kým sa suroviny nespoja.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli.

Potom za stáleho miešania postupne pridávame cukor.

 

 

Keď je pena sklovitá a tuhá, pridáme žĺtky.

Miešame, kým sa nespoja.

Po častiach nasypte múku a jemne premiešajte.

Hotové cesto vylejeme do formy a pečieme 35-40 minút.

 

 

Keď je špajdla na testovanie cesta suchá, vypnite rúru.

Piškótový koláč ochlaďte a postupne ho vyberte z rúry.

Keď vychladne, rozdelíme na 3 časti.

Navlhčíme a naplníme vybraným krémom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes