vynikajúci recept na nadýchanú a veľmi chutnú piškótu, ktorú radím medzi moje najobľúbenejšie.
V’daka tomu, že do cesta pridáte aj pudingový prášok, výsledný koláčik je fantasticky jemný, nadýchaný a voňavý.
Určite odporúčam skúsiť, môžete ho pripraviť s akýmkoľvek ovocím, prípadne s kúskami čokolády. Je to len a len na vás.
Potrebujeme:
160 g polohrubá múka
120 g práškový cukor
120 ml mlieko
100 ml olej
2 KL prášok do pečiva Dr.Oetker
2 ks vajce
1 ks puding pravá vanilka Dr Oetker
Voliteľné:
broskyne
čučoriedky
maliny
kúsky čokolády
Postup:
Pudingový prášok, múku a cukor.
Pridáme prášok do pečiva lyžicou dôkladne premiešame.
Vlažné mlieko a vajíčka spolu vyšľaháme.
Tekutú zmes po častiach prilievame do sypkej zmesi.
Ručným šľahačom šľaháme.
Prilejeme ešte olej a opäť šľaháme kým hmota nie je jednotná.
Plech s rozmermi 35 x 20cm vyložíme papierom na pečenie.
Vyšľahané cesto vylejeme na plech.
Naukladáme ľubovoľné ovocie alebo kúsky čokolády
Plech vložíme do predhriatej rúry s teplotou 170 stupňov.
Pečieme asi 30-40 minút.
Môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)