Jednoduchá ale najlepšia piškóta PAVUČINKA: Vďaka jednej prísade je nesmierne jemná a nadýchaná!

vynikajúci recept na nadýchanú a veľmi chutnú piškótu, ktorú radím medzi moje najobľúbenejšie.

 

 

V’daka tomu, že do cesta pridáte aj pudingový prášok, výsledný koláčik je fantasticky jemný, nadýchaný a voňavý.

Určite odporúčam skúsiť, môžete ho pripraviť s akýmkoľvek ovocím, prípadne s kúskami čokolády. Je to len a len na vás.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

160 g polohrubá múka

120 g práškový cukor

120 ml mlieko

100 ml olej

2 KL prášok do pečiva Dr.Oetker

2 ks vajce

1 ks puding pravá vanilka Dr Oetker

Voliteľné:

 

 

broskyne

čučoriedky

maliny

kúsky čokolády

Postup:

Pudingový prášok, múku a cukor.

Pridáme prášok do pečiva lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Vlažné mlieko a vajíčka spolu vyšľaháme.

Tekutú zmes po častiach prilievame do sypkej zmesi.

Ručným šľahačom šľaháme.

Prilejeme ešte olej a opäť šľaháme kým hmota nie je jednotná.

 

 

Plech s rozmermi 35 x 20cm vyložíme papierom na pečenie.

Vyšľahané cesto vylejeme na plech.

 

 

Naukladáme ľubovoľné ovocie alebo kúsky čokolády

Plech vložíme do predhriatej rúry s teplotou 170 stupňov.

Pečieme asi 30-40 minút.

Môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels