plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelná piškóta na koláče, zákusky aj tortu, BEZ gramu múky: Recept priamo od výborného cukrára, chuť je úžasná!

Tento koláčik som skúsila už pred rokmi a pečiem ho pravidelne.

 

 

V podstate vyzerá ako obyčajná piškóta, ale je omnoho jemnejšia, chutnejšia a voňavejšia.

Na prípravu totižto nepoužijeme múku, ale pudingový prášok!

 

 

Potrebujeme:

4 ks vajíčka väčšie

4 ks prášok pudingový podla chuti

1 dl cukor kryštálový

1 dl olej

 

 

2 ČL kypriaci prášok do pečiva

Na vrch:

Karamelové salko, džem….

Ak sa rozhodnete použiť karamelové salko, odporúčam ubrať cukor, koláčik bude skutočne sladký :-)

Postup:

 

 

Na pečenie si pripravíme podlhovastú formu alebo okrúhlu formu či menší pekáč vymastený maslom.

Najprv si pripravíme 4 pudingové prášky, mali by byť rovnaké.

Ja mám najradšej z vanilkového pudingu, ale môžete použiť aj ovocný puding alebo čokládový – koláčik bude zakaždým chutiť inak a bude mať aj inú farbu.

Napríklad malinový puding milujú moje deti.

Piškóta krásne rozvoniava a má ružovú farbu.

 

 

Takže poďme na prípravu piškóty:

do misky vysypeme pudingy, pridáme prášok do pečiva, premiešame a dáme bokom.

Celé vajíčka s cukrom vyšlaháme dobre do penista.

Ked to máme, šlaháme dalej a potroche k tomu prilievame olej.

 

 

A teraz už len vmiešame do toho už pripravený pudingový prášok zmiešaný s práškom do pečiva.

Vlejeme do pekáčika a pečieme 20-25 minút na 170°C.

Piškótu treba počas pečenia sledovať, pretože každá rúra pečie inak – tiež rozhoduje to, či pečiete v hlbokej forme alebo na plytkom plechu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes