Tento koláčik som skúsila už pred rokmi a pečiem ho pravidelne.
V podstate vyzerá ako obyčajná piškóta, ale je omnoho jemnejšia, chutnejšia a voňavejšia.
Na prípravu totižto nepoužijeme múku, ale pudingový prášok!
Potrebujeme:
4 ks vajíčka väčšie
4 ks prášok pudingový podla chuti
1 dl cukor kryštálový
1 dl olej
2 ČL kypriaci prášok do pečiva
Na vrch:
Karamelové salko, džem….
Ak sa rozhodnete použiť karamelové salko, odporúčam ubrať cukor, koláčik bude skutočne sladký :-)
Postup:
Na pečenie si pripravíme podlhovastú formu alebo okrúhlu formu či menší pekáč vymastený maslom.
Najprv si pripravíme 4 pudingové prášky, mali by byť rovnaké.
Ja mám najradšej z vanilkového pudingu, ale môžete použiť aj ovocný puding alebo čokládový – koláčik bude zakaždým chutiť inak a bude mať aj inú farbu.
Napríklad malinový puding milujú moje deti.
Piškóta krásne rozvoniava a má ružovú farbu.
Takže poďme na prípravu piškóty:
do misky vysypeme pudingy, pridáme prášok do pečiva, premiešame a dáme bokom.
Celé vajíčka s cukrom vyšlaháme dobre do penista.
Ked to máme, šlaháme dalej a potroche k tomu prilievame olej.
A teraz už len vmiešame do toho už pripravený pudingový prášok zmiešaný s práškom do pečiva.
Vlejeme do pekáčika a pečieme 20-25 minút na 170°C.
Piškótu treba počas pečenia sledovať, pretože každá rúra pečie inak – tiež rozhoduje to, či pečiete v hlbokej forme alebo na plytkom plechu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)