Najchutnejšia piškóta na 4 šálky – celé tajomstvo je v ceste, bez vajec – super rýchla príprava podľa youtube!
Potrebujeme:
kefír, krupica, cukor a polohrubá múka – 1 pohár (200 g);
škrob kukuričný, 1 polievková lyžica;
akékoľvek bobule;
prášok do pečiva, 10 g;
olej, 100 ml.
Postup:
Môžete zvoliť akékoľvek ovocie, v našom prípade sú to čučoriedky.
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva.
Kefír izbovej teploty zmiešame s krupicou a cukrom, podľa chuti pridáme vanilku, olej a hmotu premiešame, pridáme múku a prášok do pečiva.
Vypracujeme cesto – hmota by sa mala byť dostatočne hustá.
Čučoriedky alebo akékoľvek iné bobule zmiešame so škrobom – aby bobule nespadli na dno cesta.
Na dno formy nalejeme časť cesta, zarovnáme a nalejeme bobule, vyrovnáme a nalejeme druhú časť cesta.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a koláč pečieme asi 30 – 35 minút.
Video návod:
Prajeme vám dobrú chuť! :-)