PIŠKÓTA na 4 šálky – najjemnejšia pod slnkom: Celé tajomstvo je v ceste, BEZ vajec!

Najchutnejšia piškóta na 4 šálky - celé tajomstvo je v ceste, bez vajec - super rýchla príprava podľa youtube!

Najchutnejšia piškóta na 4 šálky – celé tajomstvo je v ceste, bez vajec – super rýchla príprava podľa youtube!

Potrebujeme:

kefír, krupica, cukor a polohrubá múka – 1 pohár (200 g);

škrob kukuričný, 1 polievková lyžica;

akékoľvek bobule;

prášok do pečiva, 10 g;

olej, 100 ml.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Môžete zvoliť akékoľvek ovocie, v našom prípade sú to čučoriedky.

Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva.

Kefír izbovej teploty zmiešame s krupicou a cukrom, podľa chuti pridáme vanilku, olej a hmotu premiešame, pridáme múku a prášok do pečiva.

Vypracujeme cesto – hmota by sa mala byť dostatočne hustá.

Čučoriedky alebo akékoľvek iné bobule zmiešame so škrobom – aby bobule nespadli na dno cesta.

Na dno formy nalejeme časť cesta, zarovnáme a nalejeme bobule, vyrovnáme a nalejeme druhú časť cesta.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov a koláč pečieme asi 30 – 35 minút.

Video návod:

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)