Táto piškóta je veľmi jemná, chutná a rýchla.
Na jej prípravu nepotrebujete žiadnu múku a zvládne ju skutočne aj ten, kto nikdy nepiekol.
Tento obľúbený koláčik u nás doma hravo zvládne aj moja 11-ročná dcérka. Koláč je vynikajúci na raňajky, alebo ako pochúťka ku kávičke.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Koľko rôznych pudingových práškov máte, toľko farieb môže mať výsledná piškóta.
Tento recept si uložte do vašej rodinnej kuchárky, je dobré, mať ho vždy poruke.
Potrebujeme:
5 ks vajec
1 bal cukor vanilkový
2 dl cukor práškový (1 hrnček)
2 dl olej (1 hrnček)
1 bal kypriaci prášok do pečiva
4 bal puding v prášku (cca 40-gramové)
Príchute pudingu:
Čokoláda – 2 ks
Vanilka – 2 ks
Ak chcete pestrejšiu piškótu, každý pudingový prášok môže byť iný, je to na len vás :-)
Postup:
Najprv si vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu.
Túto piškótu môžete robiť aj ako klasickú bábovku, stačí samozrejme použiť namiestovej tortovej formy obyčajnú bábovkovú.
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
Potom pridáme olej a dobre premiešame.
Šľaháme, kým sa všetky prísady úplne nespoja.
Nakoniec pridáme prášok do pečiva a jemne vmiešame sneh z bielkov.
Teraz si zmes rozdelíme do 2 alebo 3 misiek – podľa toho koľko druhov pudingu chceme dať.
Do každej miksy primiešame iný puding. prášok (4x cca 40g) – vanilka, kakao, jahoda, … aký chcete.
Nalejeme po vrstvách do formy.
Prípadne môžete urobiť na vrchu vzor pomocou špáradla.
Pečieme vo vyhriatej rúre (na 180°C cca 40-45 minút).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)