Vynikajúca piškóta bez múky (z pudingových práškov)

Táto piškóta je veľmi jemná, chutná a rýchla.

Na jej prípravu nepotrebujete žiadnu múku a zvládne ju skutočne aj ten, kto nikdy nepiekol.

Tento obľúbený koláčik u nás doma hravo zvládne aj moja 11-ročná dcérka. Koláč je vynikajúci na raňajky, alebo ako pochúťka ku kávičke.

 

 

...

Koľko rôznych pudingových práškov máte, toľko farieb môže mať výsledná piškóta.

Tento recept si uložte do vašej rodinnej kuchárky, je dobré, mať ho vždy poruke.

Potrebujeme:

5 ks vajec

1 bal cukor vanilkový

2 dl cukor práškový (1 hrnček)

2 dl olej (1 hrnček)

1 bal kypriaci prášok do pečiva

4 bal puding v prášku (cca 40-gramové)

Príchute pudingu:

Čokoláda – 2 ks

Vanilka – 2 ks

Ak chcete pestrejšiu piškótu, každý pudingový prášok môže byť iný, je to na len vás :-)

Postup:

Najprv si vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu.

 

 

Túto piškótu môžete robiť aj ako klasickú bábovku, stačí samozrejme použiť namiestovej tortovej formy obyčajnú bábovkovú.

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

 

 

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.

Potom pridáme olej a dobre premiešame.

Šľaháme, kým sa všetky prísady úplne nespoja.

Nakoniec pridáme prášok do pečiva a jemne vmiešame sneh z bielkov.

 

 

Teraz si zmes rozdelíme do 2 alebo 3 misiek – podľa toho koľko druhov pudingu chceme dať.

Do každej miksy primiešame iný puding. prášok (4x cca 40g) – vanilka, kakao, jahoda, … aký chcete.

 

 

Nalejeme po vrstvách do formy.

Prípadne môžete urobiť na vrchu vzor pomocou špáradla.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre (na 180°C cca 40-45 minút).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay