Vynikajúca piškóta bez múky (z pudingových práškov)

Táto piškóta je veľmi jemná, chutná a rýchla.

Na jej prípravu nepotrebujete žiadnu múku a zvládne ju skutočne aj ten, kto nikdy nepiekol.

Tento obľúbený koláčik u nás doma hravo zvládne aj moja 11-ročná dcérka. Koláč je vynikajúci na raňajky, alebo ako pochúťka ku kávičke.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Koľko rôznych pudingových práškov máte, toľko farieb môže mať výsledná piškóta.

Tento recept si uložte do vašej rodinnej kuchárky, je dobré, mať ho vždy poruke.

Potrebujeme:

5 ks vajec

1 bal cukor vanilkový

2 dl cukor práškový (1 hrnček)

2 dl olej (1 hrnček)

1 bal kypriaci prášok do pečiva

4 bal puding v prášku (cca 40-gramové)

Príchute pudingu:

Čokoláda – 2 ks

Vanilka – 2 ks

Ak chcete pestrejšiu piškótu, každý pudingový prášok môže byť iný, je to na len vás :-)

Postup:

Najprv si vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu.

 

 

Túto piškótu môžete robiť aj ako klasickú bábovku, stačí samozrejme použiť namiestovej tortovej formy obyčajnú bábovkovú.

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

 

 

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.

Potom pridáme olej a dobre premiešame.

Šľaháme, kým sa všetky prísady úplne nespoja.

Nakoniec pridáme prášok do pečiva a jemne vmiešame sneh z bielkov.

 

 

Teraz si zmes rozdelíme do 2 alebo 3 misiek – podľa toho koľko druhov pudingu chceme dať.

Do každej miksy primiešame iný puding. prášok (4x cca 40g) – vanilka, kakao, jahoda, … aký chcete.

 

 

Nalejeme po vrstvách do formy.

Prípadne môžete urobiť na vrchu vzor pomocou špáradla.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre (na 180°C cca 40-45 minút).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay