Fantasticky jemná piškóta, ktorá sa doslova rozpadá na jazyku.
Pripravíte ju z bieleho jogurtu a bez jedného zrnka múky, chutí fantasticky.
Potrebujeme:
4 vajcia
70 g kr. cukru
350 g gréckeho jogurtu bez cukru
40 g kukuričného škrobu
1/2 bal. prášku do pečiva
Citrónová kôra
Vanilková esencia (lyžička)
Forma s priemerom 21 cm
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.
K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme do peny.
Do žĺtkovej zmesi vmiešame jogurt, citrónovú kôru a opäť prešľaháme.
Do zmesi vmiešame vanilkovú arómu a škrob zmiešaný s práškom do pečiva – opäť prešľaháme, aby sme získali jednotnú zmes.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne vmiešame do žĺtkovej zmesi – vmiešame ručne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.
Cesto navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Prípadne môžete použiť formu vymastenú a vysypanú škrobom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)