plny-hrniec_transparent_negativ.png

10-minútová piškóta od cukrára, jemná ako pena: To cesto je také ľahučké a výborné, že nepotrebuje ani plnku!

Fantasticky jemná a nadýchaná piškóta. Je vynikajúca a taká chutná, že nepotrebujete žiaden krém.

Fantasticky jemná a nadýchaná piškóta podľa receptu z youtube.

Je vynikajúca a taká chutná, že nepotrebujete žiaden krém.

Tajomstvo spočíva v obyčajnej šľahačke, treba ju vyšľahať a pridať rovno do cesta.

Potrebujeme:

2 vajcia

150 g kr. cukru

200 g hladkej preosiatej múky

1 bal. prášku do pečiva (16 g)

200 ml smotany na šľahanie

200 g jahôd alebo iného ovocia

Cukor na posypanie

Postup:

Vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny.

Foto: youtube/PassionieRicette di MarGi

Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva – ručne vmiešame do cesta.

Foto: youtube/PassionieRicette di MarGi

Zo smotany si vyšľaháme tuhú šľahačku. A jemne ju vmiešame do cesta.

Foto: youtube/PassionieRicette di MarGi
Foto: youtube/PassionieRicette di MarGi

Cesto navrstvíme do formy s priemerom 22 cm, ktorú sme si vystlali papierom.

Foto: youtube/PassionieRicette di MarGi

Uložíme jahody a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.

Foto: youtube/PassionieRicette di MarGi

Posypeme práškovým cukorm a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes