plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pikantné kuracie kúsky na spôsob ČÍNY: Nič lepšie som už dávno nejedla!

Vynikajúce kuracie kúsky na spôsob číny, tentokrát v pikantom prevedení.

 

 

Ideálne na rýchly obed alebo večeru.

Podávame s ryžou alebo hranolkami.

Potrebujeme:

500 g kuracie prsia

50 g pór

100 g paprika kápia

1-2 strúčiky cesnaku

1 cibuľa

soľ

korenie čierne mleté

chilli mleté

feferóny

omáčka sójová

olej

Voliteľné:

Cuketa nakrájaná na tenké plátky

Kukurica

Šampiňóny

Sezamové semienka

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme a osušíme.

Zbavíme blaniek a nakrájame na rezance.

 

 

Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a chilli.

Chilli pridávajte podľa toho, ako radi máte pikantné jedlá, ak chcete nepikantnú verziu, jednoducho vynechajte a použite napríklad len červenú sladkú papriku.

Pridáme asi olej (asi 100 ml).

Cesnak pretlačíme, pridáme do zmesi a premiešame.

 

 

Takto pripravenú marinádu necháme pri izbovej teplote chvíľu odstáť.

Pripravíme si zeleninu:

Papriku nakrájame na rezance.

Pór na plátky.

 

 

Cibuľu na polmesiačiky.

Ak chcete, môžete použiť aj mladú cuketu nakrájanú na tenké plátky aj so šupou.

Tiež môžete pridať scedenú kukuricu z konzervy, prípadne aj huby.

Rozpálime panvicu a dáme do nej kuracie prsia.

 

 

Prudko orestujeme, kým sa mäso nezatiahne.

Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.

Potom pridáme všetku zeleninu.

 

 

Premiešame a prudko restujeme ďalej.

Prelejeme sójovou omáčkou.

Posypeme semienkami.

 

 

Ešte chvíľku premiešame a odstavíme.

Ničím nepodlievame a počas celej doby restovania miešame.

 

 

Podávame s ryžou alebo s hranolkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes