MAĎARSKÝ pekáč s pikantnými hranolkami: Priprave ich takto, aby boli dokonale chrumkavé!

Každý má rád hranolky, obzvlášť dobré chrumkavé. Stojí za to experimentovať s rôznymi koreninami, budú naozaj voňavé a chutné. Podávajte ich ako vynikajúcu prílohu, ale aj samé o sebe sú vynikajúcim jedlom. 

Každý má rád hranolky, obzvlášť dobré chrumkavé. Stojí za to experimentovať s rôznymi koreninami, budú naozaj voňavé a chutné. Podávajte ich ako vynikajúcu prílohu, ale aj samé o sebe sú vynikajúcim jedlom.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

3 lyžice oleja

1 lyžička cesnakového prášku

1 lyžička soli

...

1 lyžička červenej papriky sladkej

1/4 lyžičky červenej papriky pikantnej

1/2 lyžičky čierneho korenia

Voliteľné.

tymián, rozmarín, korenie na zemiaky…

Postup:

Zemiaky ošúpte, dôkladne umyte a nakrájajte na asi šesť rovnakých plátkov.

Olej zmiešajte so soľou, korením, cesnakovým práškom a červenou paprikou.

Poukladajte zemiakové plátky do rúry a pokvapkajte ich pikantným olejom.

Vložíme ju do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Potom na 200 stupňoch opekáme asi do ďalších 20 minút do zlatista.

Medzitým zemiaky niekoľkokrát obrátime, aby sa rovnomerne prepiekli.

Ak zemiaky pospyte syrom, môžete takto okrem prílohy vykúzliť aj výborné samostatné jedlo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay