plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pikantná fašírka obohatená o cuketu: Šťavnatá pochúťka bez vône oleja!

Chutné fašírky si môžete pripraviť aj z mletého kuracieho, morčacieho alebo bravčového mäsa, ktoré možno ozvláštniť cuketou.

Vďaka zelenine budú fašírky oveľa mäkšie a šťavnatejšie.

 

 

Fantastický recept na šťavnaté fašírky s cuketou z portálu sobors.

Potrebujeme:

20 dkg cukety

60 dkg mletého mäsa

5 PL strúhanky

málo rastlinného oleja

soľ a korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

1 zväzok kôpru alebo petržlenovej vňate (voliteľné)

 

 

Na podávanie:

Varené zemiaky

zemiaková kaša

Šalát z čerstvej zeleniny

Cesnakový dressing:

 

 

Biely jogurt alebo kyslá smotana

1 strúčik cesnaku

soľ

korenie

bylinky podˇa chuti

Postup:

Očistenú cuketu nastrúhame.

Ak je cuketa nová, netreba ju šúpať.

Posolíme a premeišame.

Necháme 15 minút odstáť – cuketa pustí šťavu.

 

 

Potom vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Do misky s mletým mäsom pridáme cuketu.

 

 

Nasypeme soľ a korenie.

Pridáme nastrúhaný cesnak a strúhanku.

Nakoniec pridáme nasekaný kôpor alebo petržlenovú vňať.

Hmotu dôkladne premiešame.

 

 

Potom vytvarujeme guľky podľa vlastnej vôle.

Fašírky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Prípadne môžete ukladať na plech vymastený olejom.

 

 

Potom fašírky potrieme olejom.

Ja používam olivový olej, ale môžete samozrejme zvoliť aj slnečnicový či repkový olej.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

Treba sledovať, keďže každá rúra pečie inak.

Môžeme servírovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes