Chutné fašírky si môžete pripraviť aj z mletého kuracieho, morčacieho alebo bravčového mäsa, ktoré možno ozvláštniť cuketou.
Vďaka zelenine budú fašírky oveľa mäkšie a šťavnatejšie.
Fantastický recept na šťavnaté fašírky s cuketou z portálu sobors.
Potrebujeme:
20 dkg cukety
60 dkg mletého mäsa
5 PL strúhanky
málo rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
1 zväzok kôpru alebo petržlenovej vňate (voliteľné)
Na podávanie:
Varené zemiaky
zemiaková kaša
Šalát z čerstvej zeleniny
Cesnakový dressing:
Biely jogurt alebo kyslá smotana
1 strúčik cesnaku
soľ
korenie
bylinky podˇa chuti
Postup:
Očistenú cuketu nastrúhame.
Ak je cuketa nová, netreba ju šúpať.
Posolíme a premeišame.
Necháme 15 minút odstáť – cuketa pustí šťavu.
Potom vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Do misky s mletým mäsom pridáme cuketu.
Nasypeme soľ a korenie.
Pridáme nastrúhaný cesnak a strúhanku.
Nakoniec pridáme nasekaný kôpor alebo petržlenovú vňať.
Hmotu dôkladne premiešame.
Potom vytvarujeme guľky podľa vlastnej vôle.
Fašírky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prípadne môžete ukladať na plech vymastený olejom.
Potom fašírky potrieme olejom.
Ja používam olivový olej, ale môžete samozrejme zvoliť aj slnečnicový či repkový olej.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.
Treba sledovať, keďže každá rúra pečie inak.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!