Perfektný nápad na obed pre celú rodinu – langoše. A nie hocijaké, ale od šikovnej pani Martinky. My ich prirpavujeme tiež s kyslou smotanou a voláme ich Piešťanské stánkové langoše. Úplne najlepší recept, ostatné som zrušila. :-)
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
1 vajce
200 ml mlieka
1/2 kelímku kyslej smotany cca 100ml
2 lyžičky soli
1/2 kocky droždia
1/2 lyžičky cukru
Postup:
Z uvedených prísad vypracujeme cesto (môžete si urobiť i kvások), ktoré dáme do chladničky a najlepšie do rána necháme v chlade kysnúť. Potom tvoríme z cesta gule a z nich placky do požadovanej veľkosti (robím menšie nie tie obrovské). Cesto môžete zamiesiť večer a robiť ráno, ale zameisiť ráno a robiť večer. Smažíme na oleji, cesto vydrží v chladničke aj niekoľko dní. (Normálne na panvici a na oleji alebo masti).
Dozdobíme podľa chuti. :-)