Piešťanské langoše zo stánku, naozaj výborné: Ostatné recepty na langoše ruším!

Perfektný nápad na obed pre celú rodinu – langoše. A nie hocijaké, ale od šikovnej pani Martinky. My ich prirpavujeme tiež s kyslou smotanou a voláme ich Piešťanské stánkové langoše. Úplne najlepší recept, ostatné som zrušila. :-)

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 vajce

200 ml mlieka

1/2 kelímku kyslej smotany cca 100ml

2 lyžičky soli

1/2 kocky droždia

1/2 lyžičky cukru

Postup:

Z uvedených prísad vypracujeme cesto (môžete si urobiť i kvások), ktoré dáme do chladničky a najlepšie do rána necháme v chlade kysnúť. Potom tvoríme z cesta gule a z nich placky do požadovanej veľkosti (robím menšie nie tie obrovské). Cesto môžete zamiesiť večer a robiť ráno, ale zameisiť ráno a robiť večer. Smažíme na oleji, cesto vydrží v chladničke aj niekoľko dní. (Normálne na panvici a na oleji alebo masti).

Dozdobíme podľa chuti. :-)

Dnes najobľúbenejšie