plny-hrniec_transparent_negativ.png

Univerzálny krém na zdobenie a plnenie s príchuťou ZMRZLINY: Vyrobený z kyslej smotany, bez šľahačky a želatíny!

Vynikajúci krém, ktorý chuťovo pripomína zmrzlinu a je úplne jednoduchý na prípravu.

Vynikajúci krém, ktorý chuťovo pripomína zmrzlinu a je úplne jednoduchý na prípravu.

Uložte tento výborný recept z youtube.

Potrebujeme:

250 g kyslej smotany (čo najvyšší obsah tuku)

2 stredne veľké vajcia

8 g vanilkového cukru

70 g kr. cukru

100 g sladeného kondenzovaného mlieka

20 g hladkej múky

30 g kukuričného škrobu

140 g masla 82% obsahu tuku

Postup:

Kyslú smotanu zmiešame s oboma cukrami.

Vymiešame metličkou.

Pridáme salko a premiešame.

Vmiešame vajcia a dobre premiešame.

Nakoniec primiešame sypká prísady – vymiešame, aby nám vznikla hladká hmota.

Preložíme na plameň a uvaríme hustý puding.

Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Zmäknuté maslo si vyšľaháme do peny.

Nakoniec len obe hmoty dobre vyšľaháme – pudingovú hmotu pridávame k maslovej po lyžiciach.

Obe hmoty by mali mať približne rovnakú teplotu – okolo 25-27 stupňov.

Krém je vynikajúci na zdobenie aj do dezertov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes