Na toto video som natrafil minulý rok a skúsili sme to aj doma. Naozaj, o 3 hodiny môžete vidieť malé slížiky – výhonky petržlenu nad zemou. Za všetko môže urýchľovač klíčenia, na ktorý by som ja asi nikdy neprišiel resp., nikdy by mi nenapadlo, že tieto dve suroviny spolu môžu takto fungovať. Všetko je to o mlieku a obyčajnom jemne nemletom vápne. Ak neveríte, pozrite si video na konci článku. Ja som tomu tiež nedôveroval a tak sme so ženou skúsili len s pár semienkami, tento rok už budem takto sadiť všetky semienka. Petržlen doslova vystrelí zo zeme!
Vlažné mlieko
Vápno
Semienka petržlenu
Semienka si namočíme do vlažného mlieka. Pripravené nádoby so substrátom hojne posypeme vápnom. Máčané semienka dáme na kúsok papierového obrúsku krátko usušiť a potom vložíme do pôdy s vápnom -vložíme ich do plytkých riadkov a zľahka pokryjeme zeminou. Zavlažíme vodu a prikryjeme plastovým vreckom. O tri hodiny sa na to môžete ísť pozrieť, uvidíte tenučké slížiky – to sa už petržlen dostal nad zem. Úžasné!
Jarino a Pavla H.
Má rada všetko nové, originálne a kreatívne :-)
Mini koláčiky z majonézy bez kysnutia: Fantasticky mäkučké a jemné, vhodné na každú príležitosť!… https://t.co/rPJnVtQnRQ
1 year agoŽeny, toto je niečo prekrásne: Keď si pôjdete dať robiť nechty, pozrite si najskôr túto inšpiráciu – vyberie si kaž… https://t.co/I5ddGGNhb3
1 year agoKaždý rok sa nevieme dočkať úrody ríbezlí, ale džem z nich nerobíme: Babičkin zázračný recept na domáci ríbezľový n… https://t.co/ScfcKqhWyt
1 year agoZabudnite na tuje: Záhradný architekt vybral perfektné nápady, ako využiť priestor pri plote - toto budú obdivovať… https://t.co/Cnw3vTZs31
1 year agoV tomto horku nepečte koláče ani torty, toto sa podáva o 5 minút: Studené dezerty pre návštevy, lepšie ako zmrzlina… https://t.co/HroI36HuXG
1 year ago